Κυριακή 28 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΤΟΥ ΜΑΗ
Σκληρή αναμέτρηση για Σύμβαση και Ασφαλιστικό

Στις 10.30 στην πλατεία Κάνιγγος η συγκέντρωση της Αθήνας. Στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα στο Εργατικό Κέντρο

«Κλιμακώνουμε τους αγώνες μας ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου, των εργοδοτών, των κατασκευαστικών εταιριών, των κομμάτων της πλουτοκρατίας, της αντιλαϊκής πολιτικής που αυξάνει τη φτώχεια και την εξαθλίωση της εργατικής οικογένειας για να πλουτίσουν οι κεφαλαιοκράτες».

Το κάλεσμα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, αλλά και των συνδικάτων που τις τελευταίες βδομάδες «οργώνουν» τόπους δουλιάς σ' όλη τη χώρα, συνεχίζει να φτάνει σε εργάτες, κάθε ηλικίας, κάθε εθνικότητας. Αναξιοποίητη δεν πρέπει να μείνει ούτε ώρα. Με στόχο κάθε εργάτης, μεθαύριο Τρίτη, 30 του Μάη, να πάρει τη θέση του στη μάχη της απεργίας, της περιφρούρησης και των απεργιακών συγκεντρώσεων, που στη Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη έχουν οριστεί για τις 10.30, στην πλατεία Κάνιγγος και στο Εργατικό Κέντρο αντίστοιχα. Ανάλογες συγκεντρώσεις τη μέρα της απεργίας θα γίνουν και σε άλλες πόλεις, σε όλη τη χώρα.

Μεθαύριο τα γιαπιά, τα εργοτάξια πρέπει να «νεκρώσουν». Για να είναι όσο το δυνατόν πιο ηχηρό το μήνυμα αντίστασης και διεκδίκησης που θα εισπράξουν οι εργοδότες και όσοι υπηρετούν τα συμφέροντά τους, τα κόμματα του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου. Αλλά και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που συμφώνησε στο ξεροκόμματο των 0,77 λεπτών του εύρω μεικτά «αύξηση» στο μεροκάματο και τώρα ετοιμάζεται ακόμα μια φορά να πετσοκόψει στα τραπέζια του «κοινωνικού διαλόγου» τα εναπομείναντα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, ανάμεσά τους και των οικοδόμων.

Η απεργιακή κινητοποίηση στις 30 του Μάη αποτελεί σταθμό στη μάχη για την υπογραφή ικανοποιητικής κλαδικής σύμβασης, αλλά και στην κλιμάκωση της πάλης ενάντια στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη. Αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτής της απεργίας, τις δυσκολίες αλλά και τη σημασία της, ο «Ρ» μιλά σήμερα με τρεις οικοδόμους. «Εμείς παλεύουμε για τα δικά μας συμφέροντα, που βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με εκείνα των βιομηχάνων» επισημαίνουν, εξηγώντας ότι η απεργία σηματοδοτεί ακόμα μια φορά την ανάγκη να ενισχυθεί η ταξική συσπείρωση του κλάδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ