Παρασκευή 2 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσικοί του κόσμου στην Κρήτη

Περισσότερα από 25 μουσικά σεμινάρια, με εισηγητές αξιόλογους παραδοσιακούς μουσικούς από πολλές χώρες, θα πραγματοποιηθούν το φετινό καλοκαίρι στο χωριό Χουδέτσι του Ηρακλείου Κρήτης, έδρα του Μουσικού Εργαστηρίου «Λαβύρινθος». Με επικεφαλής στον καλλιτεχνικό προγραμματισμό τον Ρος Ντέιλι, το εργαστήρι, που κλείνει τέσσερα χρόνια ζωής, έχει καταξιωθεί διεθνώς στον τομέα της παραδοσιακής μουσικής.

Στο φετινό πρόγραμμα θα διδάξουν μουσικοί από Αφγανιστάν, Τουρκία, Ινδία, Περσία, Ιράκ, Αφρική, Βουλγαρία και Ελλάδα. Αναλυτικά: 26/6-1/7 Κρητική λύρα από τον Ζαχάρη Σπυριδάκη, Πολίτικη λύρα από τους Σωκράτη Σινόπουλο και Derya Turkan, Γκαντούλκα και βουλγάρικη μουσική από τον Georgi Petrov. 3 - 8/7 Κρητικό λαούτο από τον Γιώργη Ξυλούρη, Σύνθεση και ενορχήστρωση από τον Ευγένιο Βούλγαρη, Σάζι από τον Mehmet Erenler. 10-15/7 Σύνθεση και ενορχήστρωση από τον Ρος Ντέιλι, Βουλγάρικες φωνητικές τεχνικές από τους Tsvetanka Varimezova και Ivan Varimezov, Αφγανικό ραμπάμπ και μουσική του Αφγανιστάν από τον Mohammad Rahim Khushnawaz. 17-22/7 Περσικό Tar, setar, radif από τον Dariush Talai, Περσικό τραγούδι από τον Mamak Khadem, 24-29/7 Goksel Baktagir, κανονάκι, Ευγένιος Βούλγαρης, Σύνθεση και ενορχήστρωση, Nedim Nalbantoglou, βιολί. 31/7-5/8 Ρος Ντέιλι, σύνθεση και ενορχήστρωση. 7-12/8 Tombak από τον Pedram Khavar Zamin, Κρουστά από τον Zohar Fresco, Νέυ από τον Omer Erdogdular. 14-19/8 Νέυ από τον Omer Erdogdular, Ευγένιος Βούλγαρης, Σύνθεση και ενορχήστρωση, Λάφτα από τον Περικλή Παπαπετρόπουλο. 21-26/8 Ballake Sissoko, kora, Αφρική, Τάμπλα και σιτάρ από τον Nayan Ghosh, Ρος Ντέιλι, σύνθεση και ενορχήστρωση. 28/8-2/9 Efren Lopez Σύνθεση και ενορχήστρωση, Αραβικό ούτι από τον Naseer Shamma.

Το κάθε σεμινάριο διαρκεί μία εβδομάδα και περιλαμβάνει δύο τρίωρα μαθήματα την ημέρα (36 ώρες μαθήματος), όπου διδάσκεται τεχνική και ρεπερτόριο της εκάστοτε μουσικής παράδοσης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο 2810 741027 ή μέσω email στο info@labyrinthmusic.gr. Για καινούρια σεμινάρια και αλλαγές στο πρόγραμμα, στο www.labyrinthmusic.gr


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ