Παρασκευή 2 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ηχηρό, πανελλαδικό το μήνυμα

Ηχηρό μήνυμα καταδίκης των αντιδραστικών αλλαγών που προωθούνται στην Ανώτατη Εκπαίδευση έστειλαν φοιτητές, σπουδαστές και εργαζόμενοι σε πολλές ακόμα πόλεις.

Στο Βόλο, εκατοντάδες φοιτητές και εργαζόμενοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συντονιστικού Αγώνα ΑΕΙ και του ΠΑΜΕ, συγκεντρώθηκαν στο «Θόλο» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Εκεί μίλησε ο Απ. Ριζόπουλος, μέλος της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα έντασης της κοινής πάλης για δημόσια, δωρεάν ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση προς όφελος του λαού. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μεγάλη πορεία στους δρόμους του Βόλου.

Στη Λάρισα, φοιτητές και σπουδαστές πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από την Ιατρική Σχολή, που βρίσκεται σε εφταήμερη κατάληψη. Μιλώντας, ο Θ. Αναπλιώτης, εκπρόσωπος του Συντονιστικού, κατήγγειλε ότι στόχος των αντιδραστικών αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση είναι η μετατροπή της Παιδείας σε εμπόρευμα, κάτι που δεν πρέπει να επιτραπεί. Ακολούθησε πορεία στην πόλη.

«Σπουδαστές - εργατιά μια φωνή και μια γροθιά», ακούστηκε για μια ακόμα φορά και στο κέντρο της Χαλκίδας, από σπουδαστές - μαθητές και εργάτες. Στην πλατεία Αγοράς, η κοινή συγκέντρωση που διοργάνωσαν οι σπουδαστές του ΤΕΙ Χαλκίδας (με αποφάσεις των συλλόγων ΣΔΟ, ΣΤΕΦ και Εστιακών σπουδαστών) και η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ με τη συμμετοχή των Σωματείων Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Οικοδόμων.

Δυναμική διαδήλωση έγινε χτες το απόγευμα και στα Γιάννενα με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ και του Συντονιστικού ενάντια στο νέο νόμο - πλαίσιο. Επίσης, πικετοφορία ενάντια στο νέο νόμο - πλαίσιο πραγματοποιήθηκε στην Αρτα από φοιτητές και στελέχη της Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου με αποφάσεις 5 φοιτητικών συλλόγων διαδήλωσαν χτες από τα εμπορικά μαγαζιά της Μυτιλήνης μέχρι την προκυμαία, όπου έκλεισαν για 10 λεπτά τον κεντρικό δρόμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ