Σάββατο 1 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩ 2000
Και τώρα οι δυο τους

Αύριο ο μεγάλος τελικός ανάμεσα σε Γαλλία και Ιταλία

Και τώρα οι δυο τους... Η πρωταθλήτρια Κόσμου Γαλλία και η Ιταλία είναι τελικά αυτές που θα διεκδικήσουν τα σκήπτρα της πρωταθλήτριας Ευρώπης στην πρώτη διοργάνωση του νέου αιώνα. Αύριο λοιπόν στο Ρότερνταμ (21.00 ΕΤ-1) στο στάδιο «Φέγενορντ» κλείνει η αυλαία του φετινού ΕΥΡΩ με τις δυο ομάδες να διεκδικούν επί ίσοις όροις το τρόπαιο.

Στη Γαλλία επικρατεί αισιοδοξία, ιδιαίτερα μάλιστα μετά τη δραματική πρόκριση στα ημιτελικά επί της Πορτογαλίας, όπου οι «τρικολόρ» κατάφεραν να ανατρέψουν το εις βάρος τους 1-0 και να επικρατήσουν με 2-1. Ο προπονητής των Γάλλων Ροζέ Λεμέρ δηλώνει αισιόδοξος ότι οι παίκτες του για άλλη μια φορά θα κάνουν το καθήκον και θα ολοκληρώσουν το έργο τους. «Εχω εκπληκτική ομάδα με παίκτες που έχουν υποσχεθεί στον εαυτό τους να τα δώσουν όλα μέχρι τέλους. Είμαι σίγουρος ότι θα κρατήσουν την υπόσχεσή τους» τόνισε ο Γάλλος ομοσπονδιακός.

Εάν όμως στη Γαλλία επικρατεί αισιοδοξία και ενθουσιασμός στην Ιταλία ακόμα πετάνε στα... σύννεφα. Ο αποκλεισμός της Ολλανδίας με τον τρόπο που έγινε τόνωσε ακόμα περισσότερο το ηθικό των «Ατζούρι». Η κατάκτηση του τροπαίου εάν αυτή επιτευχθεί θα είναι η καλύτερη απάντηση του Ντίνο Τζοφ και των παικτών του σε όλους τους επικριτές τους μέχρι σήμερα.

Ο προπονητής της ομάδας Ντίνο Τζοφ αφού απένειμε τα εύσημα στους παίκτες του για την επιτυχία κόντρα στην Ολλανδία επισήμανε ότι ο τελικός είναι ανοιχτός.«Νομίζω ότι οι πιθανότητες είναι 50-50, αφού και οι δυο ομάδες είναι ισάξιες. Δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι τόσο εμείς όσο και η Γαλλία ξοδέψαμε πολλή ενέργεια στους ημιτελικούς και σίγουρα είναι φυσικό να υπάρξει κάποια σχετική κούραση» ήταν τα λόγια του προπονητή της εθνικής Ιταλίας.

«Μαραμένες τουλίπες»

Ο «φύλακας άγγελος» της Γαλλίας Φαμπιάν Μπαρτέζ
Ο «φύλακας άγγελος» της Γαλλίας Φαμπιάν Μπαρτέζ
Ιδιαίτερα βαρύ είναι το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις της Ολλανδίας μετά την αποτυχία της ομάδας να προκριθεί στον τελικό του φετινού ΕΥΡΩ. Οι «Οράνιε» που αρχικά θεωρούνταν από τα φαβορί, αδυνατούν να πιστέψουν πως χάθηκε η πρόκριση. Η εκπληκτική αστοχία των παικτών του Φρανκ Ράικαρντ από το σημείο του πέναλτι, όπου δυο φορές στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού και τρεις στη διαδικασία της... ρώσικης ρουλέτας οι Ολλανδοί δεν μπόρεσαν να δουν την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα. Με αυτά και με αυτά λοιπόν και ο τεχνικός της ομάδας Φρανκ Ράικαρντ δεν άντεξε και υπέβαλε την παραίτησή του, τονίζοντας ότι αφού ο στόχος δεν επιτευχθεί, καλό είναι να έρθει κάποιος άλλος στη θέση του.


Ο κορυφαίος πορτιέρο της διοργάνωσης Φρατζέσκο Τόλντο, της Ιταλίας
Ο κορυφαίος πορτιέρο της διοργάνωσης Φρατζέσκο Τόλντο, της Ιταλίας
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Εφυγε» ο Μπέαρτζοτ (2010-12-22 00:00:00.0)
Το τρόπαιο στην Ουκρανία (2009-05-21 00:00:00.0)
Ελπίδες πρόκρισης (2006-03-17 00:00:00.0)
Μαγνήτης η Θεσσαλονίκη (2000-04-01 00:00:00.0)
Τεστ για ΠΑΟ και Μάλκοβιτς (1996-09-10 00:00:00.0)
Ο κακός δαίμονας απειλεί (1995-02-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ