Τρίτη 6 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 53
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
53ο ΡΑΛΙ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ
Κυρίαρχος ο Γκρόνχολμ

Ο Μάρκους Γκρόνχολμ με Φορντ είναι ο μεγάλος νικητής του 53ου Ράλι Ακρόπολις, που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής με την υπερειδική στο Ολυμπιακό Στάδιο, με συνολικό χρόνο 3 ώρες 56 λεπτά 26 δευτερόλεπτα και 8 δέκατα. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο 38χρονος Φινλανδός οδηγός κερδίζει το Ράλι Ακρόπολις, αλλά η τρίτη εφετινή νίκη του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μετά από αυτές σε Μόντε Κάρλο και Σουηδία. O Γκρόνχολμ είχε ουσιαστικά εξασφαλίσει τη νίκη μετά και την ολοκλήρωση της δεύτερης ημέρας με αποτέλεσμα την Κυριακή να οδηγεί περισσότερο συντηρητικά προκειμένου να διατηρήσει τη διαφορά.

Ο Γκρόνχολμ σταμάτησε το σερί των πέντε νικών του Σεμπάστιαν Λεμπ με Σιτροέν «Ξαρά», ο οποίος τερμάτισε δεύτερος με διαφορά περισσότερων των δύο λεπτών. Στην τρίτη θέση ο Μίκο Χίρβονεν με Φορντ «Φόκους». Εγκατέλειψε ο Αρης Βωβός, που ήταν 15ος στην 17η ειδική (Αγία Σωτήρα 2).

Ο μεγάλος νικητής του 53ου Ράλι Ακρόπολις άρχισε την καριέρα του το 1987 και έχει αναδειχτεί παγκόσμιος πρωταθλητής το 2000 και το 2002. Αυτή ήταν η 21η νίκη του σε αγώνα παγκόσμιου πρωταθλήματος στις 128 συνολικά συμμετοχές του. Παρά τη σημερινή επιτυχία του Γκρόνχολμ, ο Σεμπάστιαν Λεμπ παραμένει επικεφαλής στην παγκόσμια κατάταξη με 29 βαθμούς περισσότερους από τον Γκρόνχολμ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ