Τρίτη 6 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 53
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΕΛΙΚΟΙ - ΜΠΑΣΚΕΤ
Βήμα τίτλου για ΠΑΟ

Μια ανάσα πριν την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος βρίσκεται πλέον ο Παναθηναϊκός μετά την καθοριστική επικράτηση στο ΣΕΦ επί του Ολυμπιακού με 79-68. Ετσι οι «πράσινοι» χρειάζονται τη νίκη στο επόμενο παιχνίδι στην έδρα τους την Τετάρτη, προκειμένου να φθάσουν το 3-0 και να στεφθούν και τυπικά πρωταθλητές.

Η τρίτη περίοδος του αγώνα στο Φάληρο έμελλε να είναι και καθοριστική για την έκβαση του παιχνιδιού. Μετά από ένα αμφίρροπο και ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο (35-37), στα μισά του τρίτου δεκαλέπτου οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς άρχισαν να... παίρνουν μπροστά. Με τους Λάκοβιτς - Σπανούλη να αναλαμβάνουν τη δουλιά στην περιφέρεια και τον Μπάτιστ να ελέγχει τα πάντα εντός ρακέτας, έφθασαν σε ένα σερί 15-0 μετατρέποντας το εις βάρος τους 53-48 σε 53-63. Αντίθετα ο Ολυμπιακός έδειχνε να χάνει από τη δύναμή του, αφού ο Εντνι ήταν στον πάγκο για να ξεκουραστεί και ο Κόλεβιτς που τον αντικατέστησε δεν τα πήγε και τόσο καλά. Ο Σχορτσιανίτης προσπαθούσε να παλέψει μόνος, αλλά μπροστά στους Μπάτιστ - Τομάσεβιτς η αποστολή του δεν ήταν και εύκολη. Οι φιλοξενούμενοι έλεγξαν το ρυθμό και στα τελευταία λεπτά, ενώ από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός φαινόταν να στηρίζεται πλέον στις ατομικές προσπάθειες των παικτών, μήπως αλλάξουν τα δεδομένα.

Παρά τη σπουδαίας σημασίας νίκη, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Ζέλικο Ομπράντοβιτς συνέστησε προσοχή για το τρίτο παιχνίδι, ενώ ο ομόλογος του Ολυμπιακού Γιόνας Καζλάουσκας αναγνώρισε πλέον το δύσκολο της αποστολής για την ομάδα του.

Γης Μαδιάμ...

Σε κρανίου τόπο μετέτρεψαν το ΣΕΦ οι οπαδοί του Ολυμπιακού καθώς μετά το τέλος υπήρξαν εκτεταμένες συγκρούσεις με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, τόσο εντός σταδίου όσο και εκτός. Οι ζημίες ανέρχονται στα 3 εκατ. ευρώ, υπήρξαν τραυματισμοί, ενώ έγιναν και δυο συλλήψεις. Η αρχή των επεισοδίων δεν έχει διευκρινιστεί, αφού κάποιες πληροφορίες κάνουν λόγο για πρόκληση από παίκτες του Παναθηναϊκού και κάποιες άλλες για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά των ανθρώπων των ΜΑΤ. Πάντως με αυτά και με αυτά ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με τιμωρία 4 αγωνιστικών (2 από το φύλλο αγώνα και 2 επειδή είναι υπότροπος). Μάλιστα αν καταφέρει να δώσει παράταση στους τελικούς (αν νικήσει στο ΟΑΚΑ) ίσως το επόμενο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ (και το δεύτερο αν χρειαστεί) να δοθεί κεκλεισμένων των θυρών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ