Πέμπτη 8 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΔΙΕΘΝΗ
ΧΙΛΗ
Ριζοσπαστικοποιούν τον αγώνα τους οι μαθητές

Εικόνα από την πρωτεύουσα της Χιλής με τις αστυνομικές δυνάμεις να προβαίνουν σε πράξεις βίας εναντίον των μαθητών

Associated Press

Εικόνα από την πρωτεύουσα της Χιλής με τις αστυνομικές δυνάμεις να προβαίνουν σε πράξεις βίας εναντίον των μαθητών
ΣΑΝΤΙΑΓΟ.--

Οι καταλήψεις και οι κινητοποιήσεις των μαθητών συνεχίζονται και μάλιστα οι μαθητές ριζοσπαστικοποιούν ακόμη περισσότερο τον αγώνα τους απαιτώντας τη συμμετοχή τους, των ίδιων και των λαϊκών και κοινωνικών οργανώσεων να έχουν την πλειοψηφία (50 συν 1) στη νεοσύστατη Προεδρική Συμβουλευτική Επιτροπή που θα καταρτίσει το νέο νόμο μεταρρύθμισης της Παιδείας που εξήγγειλε η Πρόεδρος Μισέλ Μπατσελέ τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με την «Prensa Latina», μετά τη συνεδρίαση της Τρίτης που έλαβε χώρα στο Λύκειο του Σαντιάγο στο Μάρο Μποργκόνια, οι εκπρόσωποι του Συντονιστικού των Μαθητών ανακοίνωσαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων υπό το σκεπτικό ότι η κυβέρνηση δεν ικανοποιεί τα αιτήματά τους. «Εμείς, ως εκπρόσωποι του Εθνικού Συντονιστικού, έχουμε καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση σχετικά με τη συμμετοχή μας στην επιτροπή αναφορικά με το Οργανικό Συνταγματικό Νόμο για την Παιδεία», διαβίβασε προς τον Τύπο η εκπρόσωπος Μαρία Χεσούς Σανουέσα, προσθέτοντας ότι εάν η πρόεδρος Μπατσελέ υπογράψει την επιστολή με τα αιτήματά τους τότε θα σταματήσουν καθώς θα σημάνει ότι ο αγώνας τους ήταν επιτυχής. Η Καρίνα Ντελφίνο, ένα ακόμη ηγετικό στέλεχος της «επανάστασης των πιγκουίνων», συνυπογράφοντας τις δηλώσεις Σανουέσα διαβεβαίωσε ότι οι μαθητές θα σταματήσουν τις κινητοποιήσεις εφόσον «η Πρόεδρος υπογράψει αυτά που εμείς θέλουμε να υπογράψει» ενώ, τέλος, ένα ακόμη στέλεχος, ο Χουάν Κάρλος Ερέρα δήλωσε ότι η Μπατσελέ θα πρέπει να αναβάλει την επικείμενη επίσκεψή της στις ΗΠΑ και την Καραϊβική καθώς είναι προτιμότερο «να επιλύσει τα εσωτερικά προβλήματα πρώτα».

Η αντίδραση του υπουργού Εσωτερικών Αντρές Σαλντίβαρ, ήταν ενδεικτική του κλίματος: «Δεν είναι καλά νέα» αλλά συνάμα απέρριψε την προοπτική νέων συνομιλιών. Τέλος, από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της προεδρίας, Ρικάρντο Λάγκος Βέμπερ, δήλωσε ότι η Πρόεδρος Μπατσελέ θα ανακοινώσει τη σύνθεση της Συμβουλευτικής Επιτροπής «βάσει των δικών της επιλογών», πριν αναχωρήσει για τις Ηνωμένες Πολιτείες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ