Παρασκευή 9 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Στα σκαριά η αύξηση κεφαλαίου

Εντείνονται οι διεργασίες για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας (ΕΤΕ) και της σχεδιαζόμενης εξαγοράς της τουρκικής τράπεζας «Finansbank». Στα πλαίσια αυτά εντάσσεται και η σύμβαση που - όπως ανακοινώθηκε χτες - η διοίκηση της ΕΤΕ υπέγραψε με μεγάλους χρηματοπιστωτικούς συμβούλους του εξωτερικού. Πρόκειται για τη «σύμβαση κάλυψης», με την οποία οι συμβαλλόμενοι με την ΕΤΕ χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί αναλαμβάνουν να καλύψουν τα τυχόν αδιάθετα υπόλοιπα έτσι ώστε να συγκεντρωθεί το ποσό των 3 δισ. ευρώ.

Οι τράπεζες που θα αναλάβουν την έκδοση των νέων μετοχών είναι οι: Citigroup, Credit Suisse, Goldman Sachs, Deutsche Bank, και J.P. Morgan. Αυτές δηλαδή που κατά καιρούς έχουν αξιοποιηθεί και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, και που δραστηριοποιούνται και ως μεγαλοδανειστές του ελληνικού δημοσίου.

Ο Σύλλογος των υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας επέδωσε χτες εξώδικη γνωστοποίηση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, με την οποία εγκαλεί τη διοίκηση για λαθεμένες επιλογές, παραλείψεις κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ