Παρασκευή 9 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ
Σε απεργιακή ρότα για τη Σύμβαση

Μαζική παράσταση σήμερα στις 10 π.μ., στα γραφεία των φαρμακοβιομηχάνων

Με αγωνιστικούς όρους δίνουν τη μάχη της Σύμβασης εργαζόμενοι στο Φάρμακο και Λογιστές
Με αγωνιστικούς όρους δίνουν τη μάχη της Σύμβασης εργαζόμενοι στο Φάρμακο και Λογιστές
Στην κήρυξη 24ωρης απεργίας, η ημερομηνία της οποίας θα ανακοινωθεί σήμερα, προσανατολίζεται η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ), με απόφαση της διοίκησης, κατά την τελευταία συνεδρίαση με τη συμμετοχή και των διοικητικών συμβουλίων των σωματείων της Αττικής. Αιτήματα της απεργίας, η υπογραφή ικανοποιητικής κλαδικής σύμβασης, η επίλυση του ασφαλιστικού με βάση τις θέσεις της Ομοσπονδίας, η κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ακόμα, η εφαρμογή της απόφασης του Ταμείου (ΤΕΑΥΦΕ) για ένταξη όλων των εργαζομένων του κλάδου σε αυτό.

Σήμερα Παρασκευή, στα πλαίσια της μάχης για την κλαδική Σύμβαση, θα πραγματοποιηθεί μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στις 10 π.μ. έξω από τα γραφεία του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Εταιριών Ελλάδας (ΣΦΕΕ) (Βασιλέως Γεωργίου 30 και Μ. Ασίας, Χαλάνδρι), όπου έχει οριστεί η νέα διαπραγματευτική συνάντηση με τους φαρμακοβιομήχανους. Η Ομοσπονδία καλεί τα σωματεία να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της σύμβασης, να ενημερώσουν τους εργαζόμενους και να συμμετέχουν μαζικά στις δραστηριότητες και στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται.

Προκαλούν οι εργοδότες

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία καταγγέλλει την προκλητική στάση των φαρμακοβιομηχάνων, που όχι μόνο δεν ικανοποιούν τα χρόνια αιτήματα των εργαζομένων, αλλά μεθοδεύουν και την ανατροπή βασικών κατακτήσεων. «Θέλουν ωράριο και ημέρες εργασίας λάστιχο, ώστε να μεγαλώνει ο απλήρωτος χρόνος εργασίας, να εντείνεται η εκμετάλλευση» και την ίδια στιγμή «να παραμένουν άθικτα και να μεγαλώνουν οι τζίροι και τα κέρδη τους». Η στάση τους αυτή ενθαρρύνεται και έχει βάση στην κυβερνητική πολιτική και στην κατάπτυστη σύμβαση που υπέγραψε η ΓΣΕΕ με τον ΣΕΒ, σημειώνει η Ομοσπονδία.

Επίσης, καταγγέλλει τη φαρμακοβιομηχανία ΦΑΜΑΡ (Μαρινόπουλος) που παραβιάζει το 5ήμερο κάνοντας βάρδιες Τρίτη - Σάββατο και Κυριακή και εφαρμόζει αυθαίρετα τη διευθέτηση του χρόνου απασχόλησης με 12ωρα και Σαββατοκύριακα. Αυθαιρεσία που βασίζεται στην ανοχή αλλά και πολλές φορές στη στήριξη του υπουργείου Απασχόλησης και των κατά τόπους υπηρεσιών του.

Λογιστές

Τη μάχη της Σύμβασης δίνουν και οι Λογιστές, η Ομοσπονδία των οποίων, μετά την πρόσφατη απεργία του κλάδου, θα επαναλάβει τις επόμενες μέρες τις διαπραγματευτικές συναντήσεις με τις εργοδοτικές ενώσεις. Ταμπουρωμένοι πίσω από τη σύμβαση που υπέγραψε η ΓΣΕΕ, οι εργοδότες παρουσιάζουν προκλητικές προτάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ