Τετάρτη 14 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Μέτρα χωρίς... πρόληψη

Με μέτρα ασπιρίνες που αποβλέπουν σε αυστηρότερες ποινές σε όσους συλλαμβάνονται για παρεμβατικές συμπεριφορές απαντά η κυβέρνηση στο θέμα της βίας στα γήπεδα, χωρίς να ασχολείται με την πηγή του προβλήματος που είναι η πρόληψη της βίας και του χουλιγκανισμού. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Α. Παπαληγούρας ανακοίνωσε χτες, μετά τη συνάντησή του με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Ορφανό, μια ακόμη νομοθετική πρωτοβουλία κατά της βίας στα γήπεδα.

Ειδικότερα, ο Α. Παπαληγούρας δήλωσε ότι σε σχέδιο νόμου που κατέθεσε στη Βουλή προβλέπεται ότι οι ποινές που επιβάλλονται στους χούλιγκανς θα είναι ανεξαίρετα χωρίς αναστολή. Δηλαδή, δε θα γίνεται πλέον η επίκληση του λευκού μητρώου που οδηγούσε σε αναστολή της ποινής και σε οιονεί ατιμωρησία. Επίσης, ανέφερε ότι καταργείται η δυνατότητα του Εφετείου να χορηγεί αναστολή μέχρι να εκδικαστεί η έφεση.

Βέβαια, και πέρυσι σε νόμο είχε προβλεφτεί η μη εξαγορά της ποινής για χούλιγκανς, κάτι που δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, αφού υπήρχε το παράθυρο της αναστολής της εκτέλεσης της ποινής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ