Τετάρτη 14 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΑΙΔΕΙΑ
Πανηγυρίζουν για το «διάλογο»

«Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε» θυμίζουν οι δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να καταθέσει το νόμο - πλαίσιο το φθινόπωρο στη Βουλή. Σαν να μην άκουσε καν τις δηλώσεις της υπουργού Παιδείας, ο Γ. Παπανδρέου επαναλαμβάνει το μοναδικό αίτημα του κόμματός του, «να μη συζητηθεί το νομοσχέδιο μέσα στο καλοκαίρι, αλλά να αφήσει χρόνο για διάλογο ουσιαστικό».

Επί της ουσίας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάνει γαργάρα την ουσία του θέματος - που δεν είναι άλλη από την ιδιωτικοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης. Επαναλαμβάνει την πρόταση για διάλογο που σκοπό έχει να δράσει πυροσβεστικά και αποπροσανατολιστικά.

Σαν έτοιμη από καιρό για μια «νίκη» μέσα από την οποία θα δοθεί το σήμα «τους ζυγούς λύσατε», η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ με ανακοίνωσή της πανηγυρίζει και ουσιαστικά προαναγγέλλει κλείσιμο των κινητοποιήσεων την ερχόμενη Πέμπτη, μέρα κατά την οποία εκτιμά ότι η «μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο (...) θα αναγκάσει την κυβέρνηση σε παραπέρα υποχώρηση και να ολοκληρωθεί έτσι η νίκη του φοιτητικού κινήματος μετά τη σημερινή κυβερνητική αναδίπλωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ