Τετάρτη 14 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Δεν πέρασαν οι τραμπουκισμοί της ΔΑΠ

Οι γενικές συνελεύσεις που έγιναν χτες και στις τέσσερις σχολές του ΤΕΙ Λάρισας, ήταν οι μαζικότερες των τελευταίων χρόνων, καθώς συμμετείχαν πάνω από 1.000 σπουδαστές.

Η μαζική συμμετοχή στις συνελεύσεις και οι αποφάσεις συνέχισης του αγώνα που πάρθηκαν από τη μεγάλη πλειοψηφία των σπουδαστών, ήταν και η πρέπουσα απάντηση που δόθηκε στην τραμπούκικη εισβολή στο ΤΕΙ Λάρισας που έκαναν χτες το πρωί στελέχη της ΔΑΠ, επιχειρώντας να «σπάσουν» την κατάληψη του Ιδρύματος, στην οποία προχώρησαν από την περασμένη βδομάδα οι σπουδαστές. Βεβαίως, οι ΔΑΠίτες, το μόνο που κατάφεραν ήταν να «σπάσουν» τα μούτρα τους μπροστά στην αποφασιστικότητα των σπουδαστών να εντείνουν την πάλη τους.

Ηταν 7.30 π.μ., όταν οι εκπρόσωποι της ΔΑΠ επιχείρησαν να σπάσουν την κατάληψη εισβάλλοντας μέσα στο κτίριο με απειλές και εκβιασμούς προς την ομάδα περιφρούρησης, σκίζοντας πανό και ισχυριζόμενοι ότι «η κατάληψη σταματάει, γιατί η κυβέρνηση πήρε πίσω το νόμο - πλαίσιο». Στη συνέχεια, «άνοιξαν» τις αίθουσες για να γίνει μάθημα, προκαλώντας την κατακραυγή των σπουδαστών, οι οποίοι λίγο αργότερα έδωσαν την πρέπουσα απάντηση, αποφασίζοντας, με μεγάλη πλειοψηφία τη συνέχιση του αγώνα τους.

Στις συνελεύσεις, οι σπουδαστές, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Πανελλαδικού Συντονιστικού ΤΕΙ και το διεκδικητικό του πλαίσιο, αποφάσισαν, συνέχιση της κατάληψης, νέα συγκέντρωση σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Ταχυδρομείου, μαζί με τους φοιτητές και συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων. Επίσης, οι συνελεύσεις αποφάσισαν συμμετοχή στην αυριανή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για το Ασφαλιστικό, στις 8 μ.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Και στο Βόλο, οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ορίζουν νέο αγωνιστικό ραντεβού, για αύριο, στις 8 μ.μ., στη συγκέντρωση που διοργανώνει στην πλατεία Ελευθερίας, η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ