Τετάρτη 14 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
Σε όλη τη χώρα

Motion Team

Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα προγραμματίζουν φοιτητές και σπουδαστές για τις επόμενες μέρες.

Στη Θεσσαλονίκη συνεχίζονται οι καταλήψεις στο 100% των Συλλόγων και Τμημάτων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου (ΑΠΘ), του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του ΤΕΙ. Χτες έγιναν 13 Γενικές Συνελεύσεις στο ΑΠΘ και σε αρκετές από αυτές μίλησαν στελέχη του ΠΑΜΕ.

Το Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων - Καταλήψεων Φοιτητικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης καλεί σήμερα, Τετάρτη, σε συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο, στις 12 μ., για κινητοποίηση με πορεία και κατάληψη του κτιρίου της Επιτροπής Ερευνών, και στις 6 μ.μ. στο Πολυτεχνείο πραγματοποιεί συνέλευση του Συντονιστικού Θεσσαλονίκης. Αύριο, Πέμπτη, στις 12 μ., καλεί μαζί με το ΕΚΘ και την ΕΔΟΘ σε συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο και πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και η Ενωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης συμμετέχουν στην κινητοποίηση της Πέμπτης 15 του Ιούνη με τρίωρες στάσεις εργασίας (12 μ.μ. - 3 μ.μ.). Το ΠΑΜΕ συμμετέχει καλώντας σε προσυγκέντρωση στις 12 μ., στην εμπορική πύλη της Εκθεσης. Το Συντονιστικό Αγώνα Μαθητών καλεί τους μαθητές να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ, αύριο, Πέμπτη 15 του Ιούνη. Να δώσουν αγωνιστικό «παρών» και στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ αύριο, καλεί τους φοιτητές και τους σπουδαστές η ΠΚΣ.

Τη συμπαράσταση της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» στον αγώνα των φοιτητών και σπουδαστών εξέφρασε ο Γιάννης Ζιώγας, νομαρχιακός σύμβουλος και υποψήφιος νομάρχης Θεσσαλονίκης της ΝΑΣ, μιλώντας χτες στις Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν σε μια σειρά σχολών.

Η Πανσπουδαστική ΚΣ καλεί σε κινητοποίηση σήμερα στην Καβάλα και αύριο το πρωί σε πανδημοκρίτεια κινητοποίηση στις 11.30 π.μ. στην Κομοτηνή και το απόγευμα στις τοπικές κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό.

Το ΤΕΙ Σερρών συνεχίζει να είναι υπό κατάληψη ενώ διεργασίες γίνονται για συμμετοχή στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ, αύριο, Πέμπτη. Στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας η Πανσπουδαστική ΚΣ καλεί για αύριο, Πέμπτη 15 του Ιούνη, σε κοινό συλλαλητήριο με το ΠΑΜΕ στην Κοζάνη, στις 8 μ.μ. Χτες έγινε στο ΤΕΙ Κοζάνης σύσκεψη με εργατικά σωματεία.

Στην Κέρκυρα οι φοιτητές προχωρούν σήμερα το απόγευμα σε σύσκεψη με εργατικά σωματεία και το βράδυ διοργανώνουν συναυλία στη Σπιανάδα. Αύριο, Πέμπτη, προχωρούν σε πορεία στις 8 μ.μ. στη Νομαρχία.

Στο Αγρίνιο, μετά τις φοιτητικές Γενικές Συνελεύσεις - όπου μίλησε και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και στέλεχος του ΠΑΜΕ - έγινε συμβολικός αποκλεισμός της εθνικής οδού Αγρινίου - Αντιρρίου. Αύριο, Πέμπτη, στις 8 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί πορεία από το Πανεπιστήμιο στην πλατεία Δημοκρατίας, όπου θα γίνει η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου.

Στα Γιάννενα θα γίνει πορεία αύριο, Πέμπτη, στις 5 το απόγευμα, που θα ξεκινήσει από τη Δόμπολη.

Οι σπουδαστές του ΤΕΙ Χαλκίδας πραγματοποίησαν χτες πορεία και προβολή ταινίας. Σήμερα προχωρούν σε αποκλεισμό του οδικού άξονα Ψαχνών - Χαλκίδας και σε μουσική εκδήλωση στο χώρο του ΤΕΙ. Αύριο, θα συμμετάσχουν μαζί με τους εργαζόμενους του ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα στο συλλαλητήριο για την Κοινωνική Ασφάλιση από τα Φανάρια Νεάπολης στη Χαλκίδα.

Οι σπουδαστές του ΤΕΙ στη Λαμία, που βρίσκεται υπό κατάληψη, προχώρησαν χτες στο συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου. Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στον κύκλο των κινητοποιήσεων μπήκε και το Πανεπιστήμιο Λαμίας.

Παγκρήτιο συλλαλητήριο αύριο, Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι, με πορεία που θα ξεκινήσει από τα Λιοντάρια, αποφάσισαν οι φοιτητές και οι σπουδαστές.

Συμβολικό κλείσιμο του κεντρικού δρόμου της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν χτες εκατοντάδες φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, όπου τελούν υπό κατάληψη και οι 6 σχολές του νησιού. Σήμερα στη 1 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συμβολική περικύκλωση της Νομαρχίας και συμβολικό χτίσιμο του Γραφείου Διασύνδεσης στο κτίριο της Πρυτανείας. Αύριο το απόγευμα θα διαδηλώσουν μαζί με τους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ