Σάββατο 17 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΤΟΙΚΟΙ - ΦΟΡΕΙΣ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ
«Μπλόκο ζωής» στη χωματερή

Το αγωνιστικό ραντεβού σήμερα στις 11 το πρωί στην παλιά είσοδο, με στόχο την αποτροπή της επέκτασής της στο «νέο κύτταρο»

Με νέα συγκέντρωση απαντούν σήμερα κάτοικοι και φορείς των Ανω Λιοσίων
Με νέα συγκέντρωση απαντούν σήμερα κάτοικοι και φορείς των Ανω Λιοσίων
Σε «μπλόκο στο νέο κύτταρο της χωματερής», προχωρούν σήμερα οι κάτοικοι και οι φορείς των Ανω Λιοσίων και των γύρω δήμων με συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσουν στις 11 το πρωί στην παλιά είσοδο. H νέα κινητοποίηση, που διοργανώνει η Διαδημοτική Επιτροπή για την απομάκρυνση της χωματερής, έχει και συμβολικό χαρακτήρα, καθώς γίνεται ακριβώς ένα χρόνο από την τρομοκρατική επίθεση των δυνάμεων καταστολής, που συνοδεύτηκε από ξυλοδαρμούς, χημικά και συλλήψεις εναντίον του λαού της περιοχής.

Ενδεικτικό της προσπάθειας της κυβέρνησης, να ποινικοποιήσει τον αγώνα των κατοίκων και να τους τρομοκρατήσει, είναι το γεγονός ότι ήδη 18 κάτοικοι έχουν συρθεί στα δικαστήρια και πολλοί ακόμα διώκονται. Παρ' όλα αυτά, όπως διαμήνυσαν σε συνέντευξη Τύπου τα μέλη της Γραμματείας της Διαδημοτικής, «οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται και θα συνεχιστούν με ενότητα και συνεχείς αγώνες όλων των κατοίκων των Ανω Λιοσίων και των γύρω δήμων μέχρι την οριστική απομάκρυνση της χωματερής και κάθε άλλης ρυπογόνου δραστηριότητας».

Δήλωσαν επίσης ότι θα συνεχίσουν αυτόν αγώνα, παρά το γεγονός ότι απέναντί τους έχουν τις πολιτικές όλων των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και την ταξική επιλογή τους τα Ανω Λιόσια και το Θριάσιο να αποτελούν τη χωματερή της Αττικής. Απέναντί τους όμως, όπως κατήγγειλαν, έχουν και τη Νομαρχία Δυτικής Αττικής, τις δημοτικές αρχές Ανω Λιοσίων και Φυλής, αλλά και τα θεσμικά όργανα της Αυτοδιοίκησης (ΚΕΔΚΕ, ΤΕΔΚΝΑ, ΕΣΔΚΝΑ). Ολοι αυτοί μαζί, όπως κατήγγειλαν, παρά την αντίθεση του λαού της περιοχής και προκειμένου να εξυπηρετηθούν οικονομικά συμφέροντα, συνηγορούν στη διατήρηση και στην επέκταση της χωματερής.

Το πρόβλημα όμως από αυτή την πολιτική της διαχείρισης απορριμμάτων που ακολουθείται γίνεται ακόμη οξύτερο. Η κατάσταση στην υπερκορεσμένη χωματερή των Ανω Λιοσίων έχει ξεπεράσει κάθε όριο και, όπως σημείωσαν, οι υπεύθυνοι για το αδιέξοδο, παρά τις δικαστικές αποφάσεις αναστολής των έργων στο νέο κύτταρο, τις συνεχίζουν παράνομα, προσπαθώντας να δημιουργήσουν τετελεσμένα. Μάλιστα, όπως κατήγγειλαν, είναι πιθανό ακόμα και μέσα στον Αύγουστο να ξεκινήσουν να ρίχνουν σκουπίδια στο νέο κύτταρο που κατασκευάζεται, αφού η υπάρχουσα χωματερή δεν έχει άλλα περιθώρια.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μόνο στους δρόμους θα βρούμε το δίκιο μας (2007-03-31 00:00:00.0)
«Θέλουμε ζωή χωρίς χωματερή» (2005-11-03 00:00:00.0)
Αγανάκτηση για την... αναρμοδιότητα (2005-07-14 00:00:00.0)
Συμβολικός αποκλεισμός (2005-01-25 00:00:00.0)
Συγκέντρωση σήμερα για την απομάκρυνση της χωματερής (2004-12-15 00:00:00.0)
Νέα κινητοποίηση ενάντια στη χωροθέτηση ΧΥΤΑ (2003-06-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ