Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συγκέντρωση σήμερα για την απομάκρυνση της χωματερής

«Ούτε στα Λιόσια ούτε στη Φυλή, έξω από το Θριάσιο η χωματερή», θα φωνάξουν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας κάτοικοι και φορείς των Ανω Λιοσίων και του Θριασίου στη συγκέντρωση που διοργανώνει στις 10.30 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος, η Διαδημοτική Επιτροπή και στη συνέχεια στην πορεία που θα γίνει και θα καταλήξει στη Βουλή.

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη κινητοποίηση της Διαδημοτικής το τελευταίο διάστημα, με δεδομένη την απόφαση των δημοτικών παρατάξεων και των φορέων που συμμετέχουν να κλιμακώσουν τον αγώνα με βασικό αίτημα την απομάκρυνση της χωματερής. Δείχνει ξεκάθαρα ότι το μαζικό λαϊκό κίνημα της περιοχής ενάντια στη χωματερή προχωρεί και διογκώνεται. Γι' αυτό το λόγο άλλωστε είναι εμφανείς και οι προσπάθειες του δημάρχου Ανω Λιοσίων Ν. Παπαδήμα να εισχωρήσει σ' αυτό το κίνημα, με απώτερο σκοπό τον αποπροσανατολισμό και τον εγκλωβισμό του. Αν και συνυπεύθυνος ο ίδιος για τη μέχρι σήμερα διατήρηση της χωματερής, δε διστάζει να εμφανίζεται το τελευταίο διάστημα με δηλώσεις και συνεντεύξεις Τύπου για να οικειοποιηθεί αιτήματα της Διαδημοτικής και υπέρμαχος του αγώνα ενάντια στη δημιουργία χωματερής στο Δήμο Φυλής. Εντέχνως όμως αποφεύγει έστω και να ψελλίσει κουβέντα για το βασικό αίτημα, την απομάκρυνση δηλαδή της ήδη υπάρχουσας χωματερής, που είναι γνωστό ότι εξασφαλίζει στο Δήμο υπέρογκα ποσά από τα αντισταθμιστικά τα οποία και δε θέλει να χάσει. Είναι ο ίδιος άλλωστε που στις 3 Αυγούστου 2004 ζήταγε με έγγραφό του (αρ. πρωτ. 21508) από τον ΕΣΔΚΝΑ να παραδίδουν 3.000 τόνους την ημέρα απορρίμματα για μια 25ετία για να προχωρήσει η λειτουργία του δεύτερου εργοστασίου μηχανικής ανακύκλωσης.

Απέναντι σ' αυτή την επικίνδυνη τακτική της δημοτικής αρχής, η παράταξη της «Λαϊκής Αγωνιστικής Ενότητας» έχει ξεκάθαρο αίτημα, όπως τονίζει με δήλωσή του στο «Ρ» και ο επικεφαλής της Γραμματείας της Χάρης Κωστόπουλος, το οποίο είναι η οριστική απομάκρυνση της χωματερής και όλων των ρυπογόνων δραστηριοτήτων από τα Ανω Λιόσια, το Θριάσιο Πεδίο και γενικότερα τη Δυτική Αττική και ταυτόχρονα να ξεκινήσουν διαδικασίες απορρύπανσης της περιοχής. Γι' αυτό καλεί το λαό των Ανω Λιοσίων και της ευρύτερης περιοχής να συσπειρωθούν στη διαδημοτική, να είναι σε διαρκή επαγρύπνηση και να μην πέφτουν εύκολα θύματα της πολιτικής των κυβερνήσεων και των δημάρχων.

Το ζήτημα, επισημαίνει ο Χ. Κωστόπουλος, είναι πολιτικό, αφού η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συσσώρευσε και διόγκωσε το πρόβλημα σε πλήρη συμφωνία και αποδοχή με τον εκλεκτό της δήμαρχο Ν. Παπαδήμα, ενώ η σημερινή της ΝΔ συνεχίζει την ίδια εγκληματική πολιτική. Εχουμε να κάνουμε με μια συνειδητή ταξική επιλογή που διαιωνίζει το πρόβλημα, διατηρώντας το χωροταξικό ρατσισμό τους να θεωρούν το λαό των Ανω Λιοσίων, αλλά και της ευρύτερης περιοχής σαν αντικείμενο της πιο στυγνής εκμετάλλευσης για να εξασφαλίσουν όσο γίνεται μεγαλύτερα πολιτικά και οικονομικά οφέλη.

Τέλος, ο Χ. Κωστόπουλος καταγγέλλει ότι εξίσου σημαντικές είναι οι ευθύνες των δημάρχων Ανω Λιοσίων Παπαδήμα και Φυλής Μπουραϊμή. Ιδιαίτερα του πρώτου, που χρόνια τάζει και εκβιάζει, θέτοντας σε πολιτική ομηρία το λαό και ιδιαίτερα τους εργαζόμενους του δήμου και σήμερα, εμφανίζεται να συμβαδίζει στα λόγια με τη Διαδημοτική αποσκοπώντας σε πολιτικά και οικονομικά οφέλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ