Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνέρχεται το 10ο Συνέδριο της ΠΕΑΕΑ

Το 10ο Τακτικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης - ΠΕΑΕΑ πραγματοποιείται το διήμερο Παρασκευή - Σάββατο, 17 και 18 Δεκέμβρη 2004 στο Αμφιθέατρο Αντωνιάδου του Οικονομικού Πανεπιστημίου (Πατησίων 74). Θα παραβρεθούν στο συνέδριο πολλές αντιπροσωπείες αντιστασιακών οργανώσεων από χώρες των Βαλκανίων και της Ευρώπης όπως και αντιπροσωπεία της FIR (Διεθνής Ομοσπονδία Αντιστασιακών).

Τις εργασίες του Συνεδρίου της ΠΕΑΕΑ θα απασχολήσουν τα θέματα της Εθνικής Αντίστασης και τα προβλήματα των αγωνιστών, αλλά και τα γενικότερα προβλήματα του ελληνικού λαού και οι διεθνείς εξελίξεις (οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ σε βάρος λαών και χωρών που γίνονται στο όνομα του λεγόμενου αντιτρομοκρατικού αγώνα), τα τρομοκρατικά μέτρα που παίρνονται σε βάρος των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών των λαών και του λαού μας, η γενικότερη επίθεση σε βάρος των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων κλπ.

Η ΠΕΑΕΑ που συσπειρώνει τους αγωνιστές της ΕΑΜικής Αντίστασης, φέτος, γιορτάζει τα 40 χρόνια από την ίδρυσή της. Μια διαδρομή με τεράστια προσφορά στους δημοκρατικούς και κοινωνικούς αγώνες του λαού μας, με συνεχείς αγώνες για την αναγνώριση της Εθνικής μας Αντίστασης, για την ηθική και υλική αποκατάσταση των Αγωνιστών της ΕΑΜικής Αντίστασης που συνεχίζονται και σήμερα. Αγώνες για την εξόφληση στη χώρα μας των αποζημιώσεων που οφείλει η Γερμανία για τις καταστροφές της περιόδου της ναζιστικής κατοχής και τα θύματα του ναζισμού. Οπως, επίσης για την επιστροφή στη χώρα μας του αναγκαστικού δανείου που πήρε από τη χώρα μας η ναζιστική Γερμανία και αρνείται να επιστρέψει, ενώ οι ελληνικές κυβερνήσεις αρνούνται να διεκδικήσουν. Το χειρότερο, βάζουν εμπόδια στη διεκδίκηση των αποζημιώσεων από τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης ανατρέποντας και σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ