Κυριακή 18 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Πρωτοπόρα δράση για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης

Καθολική η αναγνώριση της νέας σελίδας που άνοιξε η Ομοσπονδία μετά το 15ο Συνέδριο στην Αβάνα

Τα πρώτα θετικά βήματα μετά το 15ο Συνέδριο στην Αβάνα (φωτ.) μετρά στη δράση της η ΠΣΟ
Τα πρώτα θετικά βήματα μετά το 15ο Συνέδριο στην Αβάνα (φωτ.) μετρά στη δράση της η ΠΣΟ
Η νέα πορεία που χαράζει η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ) συμβάλλοντας στην οργάνωση της ταξικά προσανατολισμένης και συντονισμένης πάλης της εργατικής τάξης σε κάθε μεριά του κόσμου, αναδείχτηκε στις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν στη Γενεύη, παράλληλα με τη 95η Διεθνή Συνδιάσκεψη Εργασίας.

Η «σελίδα» που γυρνά στη δράση της ΠΣΟ, αποτυπώθηκε στο θετικό απολογισμό τον οποίο ενέκρινε το Προεδρικό Συμβούλιο (6 Ιούνη) της Ομοσπονδίας για τους πέντε μήνες δράσης, μετά το 15ο συνέδριο (Δεκέμβρης 2005, Αβάνα). Συνδικαλιστές από την Ευρώπη, την Αφρική, την Ασία και την Αμερική, υπογράμμισαν πόσο σημαντικές είναι οι προτεραιότητες που ιεραρχεί στη δράση της η ΠΣΟ. Ξεχωριστό βάρος αποκτά η ενίσχυση της διεθνιστικής, εργατικής αλληλεγγύης, της συντονισμένης δράσης εργαζομένων και συνδικάτων απ' τις πέντε ηπείρους. Το πώς η Ομοσπονδία θα βελτιώσει την παρέμβαση και τους δεσμούς της με τις εργαζόμενες γυναίκες, την εργαζόμενη νεολαία, τους μετανάστες, τους προοδευτικούς διανοούμενους. Σ' αυτή την κατεύθυνση, τον περασμένο Μάη, πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία δύο εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας, για την εργαζόμενη νεολαία (Αθήνα) και το κοινωνικό φαινόμενο της μετανάστευσης (Βρυξέλλες).

Αλλωστε, τόσο στη συνεδρίαση του Προεδρικού Συμβουλίου, όσο και στη συνεδρίαση του 1ου «Συμβουλίου Φίλων» (8 Ιούνη) που έγινε με τη συμμετοχή οργανώσεων οι οποίες αναπτύσσουν φιλικούς δεσμούς με την Ομοσπονδία, αναδείχτηκε γόνιμος προβληματισμός. Μεταξύ άλλων, υπογραμμίστηκε ότι πρέπει να ενισχυθεί η δράση των Περιφερειακών Γραφείων, προκειμένου να βελτιωθούν ο σχεδιασμός και ο έλεγχος της δουλιάς σε κάθε περιοχή. Επίσης, το επόμενο διάστημα, θα ενταθούν οι προσπάθειες για την ίδρυση Διεθνών Κλαδικών Συνδικαλιστικών Οργανώσεων σε κλάδους όπως ο Τουρισμός, η Υγεία, το Μέταλλο.

Από τη συνεδρίαση του Προεδρικού Συμβουλίου της ΠΣΟ, στη Γενεύη
Από τη συνεδρίαση του Προεδρικού Συμβουλίου της ΠΣΟ, στη Γενεύη
Ολα τα παραπάνω θέματα θα απασχολήσουν το Προεδρικό Συμβούλιο της ΠΣΟ στην επόμενη συνεδρίασή του, η οποία θα γίνει το προσεχές φθινόπωρο, στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας. Επίσης, τον επόμενο Σεπτέμβρη και Οκτώβρη θα γίνουν αντίστοιχα σε Ελλάδα και Κύπρο τα συνέδρια των Διεθνών Οργανώσεων των εργαζομένων στις Κατασκευές και τις Μεταφορές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ