Πέμπτη 22 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε.Α.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ
«Με τον αγώνα μπορούμε»!

Στις ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η μικρομεσαία αγροτιά, αναφέρθηκαν οι εκπρόσωποι της «Νομαρχιακής Ενωτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΝΕΑΣ), παρουσιάζοντας στη Λάρισα τις θέσεις της παράταξης για τα Αγροτικά.

Ο υποψήφιος νομάρχης Λάρισας με τη ΝΕΑΣ Μπ. Μπακούλας και άλλα στελέχη της παράταξης υπογράμμισαν πως αυτές οι κυβερνήσεις εφαρμόζουν τις αντιαγροτικές πολιτικές της ΕΕ και προσπαθούν να εξωραΐσουν και να εξαπατήσουν τους αγρότες. Και κάλεσαν όλους τους μικρομεσαίους αγρότες να αγωνιστούν κατά της αντιαγροτικής πολιτικής, αλλά και όλους τους άλλους εργαζόμενους του νομού να παλέψουν μαζί με τους αγρότες, τονίζοντας ότι η αγροτική παραγωγή στηρίζει όλες, σχεδόν, τις οικονομικές δραστηριότητες του νομού.

«Τα προβλήματα - επισήμαναν - είναι κοινά και χρειάζεται ενωμένοι να τ' αντιμετωπίσουμε». Αναφερόμενοι στις συνέπειες της αντιαγροτικής πολιτικής και της καπιταλιστικοποίησης του αγροτικού τομέα, σημείωσαν ότι προωθείται το μαζικό ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και η κυριαρχία των μεγαλοαγροτών και των πολυεθνικών στο χώρο της διατροφής και της ένδυσης του ελληνικού λαού.

«Ακριβώς στον αντίποδα - υπογράμμισαν - κινείται η λογική του παραγωγικού συνεταιρισμού, που συνενώνει τον μικρό και πολυτεμαχισμένο κλήρο σε μεγάλους και παραγωγικούς συνεταιρισμούς, με κοινή καλλιέργεια, κοινά μηχανήματα, καθετοποίηση της παραγωγής για βιομηχανική επεξεργασία. Αυτός ο παραγωγικός συνεταιρισμός, από κοινού με ένα άλλο κράτος της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας, μπορεί ν' αναπτύξει στο έπακρο όλες τις παραγωγικές δυνατότητες για μαζική παραγωγή υγιεινών και φτηνών αγροτικών προϊόντων».

Και σημειώνοντας ότι αυτός ο προσανατολισμός βρίσκεται έξω από τη λογική της σημερινής Νομαρχιακής Αρχής και των άλλων παρατάξεων, έξω από τη λογική της σημερινής και της προηγούμενης κυβέρνησης, εκτίμησαν ότι μπορούν ν' αλλάξουν τα πράγματα τόσο με τη ριζική αλλαγή των συσχετισμών στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας, όσο και κυρίως μέσα από την ανάπτυξη και μαχητική παρέμβαση του αγροτικού και του λαϊκού κινήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ