Σάββατο 24 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Αρχίζουν τα δύσκολα

Στη φάση των 16 σε νοκ άουτ αγώνες

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας. Οι αγώνες νοκ άουτ στη φάση των 16 ξεκινάνε σήμερα και αναμφίβολα η αδρεναλίνη των φιλάθλων ανεβαίνει στα ύψη. Ας δούμε όμως τα ζευγάρια του τριήμερου.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΣΟΥΗΔΙΑ

To παιχνίδι των οικοδεσποτών με τη Σουηδία ανοίγει την αυλαία της φάσης των 16. Μπορεί στον πρώτο γύρο η Γερμανία να εντυπωσίασε τους φιλάθλους της και να ξέχασαν τις επικρίσεις προς το πρόσωπο του τεχνικού Γιούργκεν Κλίνσμαν (στο τελευταίο παιχνίδι με το Εκουαδόρ αποθεώθηκε), εντούτοις τα πράγματα παραμένουν δύσκολα. Η όρεξη των Γερμανών οπαδών έχει ανοίξει και ενδεχόμενη αποτυχία θα επαναφέρει το βαρύ κλίμα. Στο αγωνιστικό σκέλος, προβλήματα δεν υπάρχουν μετά και την επιστροφή του Κρίστοφ Μέτσελντερ στο κέντρο της άμυνας. Στην αντίπερα όχθη, οι Σουηδοί μετά την πρόκριση γέμισαν αισιοδοξία.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ-ΜΕΞΙΚΟ

Δυο παλιοί γνώριμοι από τις αναμετρήσεις τους για το Κόπα Αμέρικα, Αργεντινή και Μεξικό, καλούνται να λύσουν τις διαφορές τους με το καλημέρα του Β΄ γύρου και τον ηττημένο να αποχαιρετάει το θεσμό νωρίς νωρίς.

Η Αργεντινή έχει το προβάδισμα βάσει εμφανίσεων, αν και ο προπονητής, Νέστορ Πέκερμαν, είχε δηλώσει ότι θα προτιμούσε γι' αυτό το παιχνίδι αντίπαλο ευρωπαϊκή ομάδα. Γενικώς οι «Γκαούτσος», που ξέρουν καλά το Μεξικό, κρατούν χαμηλούς τόνους, όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις τους. Οσο για τον τεχνικό της ομάδας του Μεξικού, Ριγκάρντο Λα Βόλπε, η βελτίωση στο τελείωμα των φάσεων είναι αυτό που προσπάθησε να περάσει στους παίκτες αφού το θεωρεί σημαντικό στοιχείο ενόψει της αναμέτρησης.

ΑΓΓΛΙΑ-ΕΚΟΥΑΔΟΡ

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τους Αγγλους, που θα πρέπει να περάσουν το εμπόδιο του αξιόμαχου Εκουαδόρ για να βρεθούν στους οκτώ. Οι μέτριες εμφανίσεις των Εγγλέζων στον πρώτο γύρο επέφεραν αρκετά σχόλια από τον εγχώριο Τύπο και πλέον οι παίκτες του Ερικσον έχουν διπλό στόχο, αφού εκτός της νίκης θα πρέπει να αρχίσουν να πείθουν με την απόδοσή τους. Θετικό στοιχείο για τον Σουηδό ότι ο Ρούνεϊ έδειξε έτοιμος, αρνητικό όμως η αμφίβολη συμμετοχή των Γκ. Νέβιλ, Λίο Φέρντιναντ. Χρησιμοποιώντας την ταχύτητα αλλά και το γεγονός ότι δεν υπάρχει άγχος αφού η επιτυχία έχει επιτευχθεί, το Εκουαδόρ θα προσπαθήσει για την έκπληξη.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Το ευρωπαϊκό ντέρμπι έχει το δικό του ενδιαφέρον στο ξεκίνημα της Β΄ φάσης. Οι Ολλανδοί πλέον βρίσκονται στο επόμενο βήμα τους αφού η πρόκριση επιτεύχθηκε και τώρα καλούνται να κάνουν την υπέρβαση. Αυτό το γεγονός δημιουργεί άγχος το οποίο προσπάθησε να αποβάλει όλη τη βδομάδα ο τεχνικός των «Οράνιε», Μάρκο Βαν Μπάστεν. Αποφασισμένοι για το παραπάνω βήμα είναι και οι Πορτογάλοι με τον προπονητή τους, Λουίς Φελίπε Σκολάρι, να τονίζει την ικανοποίησή του από τις εμφανίσεις της ομάδας.

ΙΤΑΛΙΑ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Υπό τη σκιά του σκανδάλου Μότζι, όπου το κλίμα βάρυνε περισσότερο μετά τις κατηγορίες που απήγγειλε ο εισαγγελέας και λίγο πριν αρχίσει η διαδικασία της δίκης (αναμένεται την ερχόμενη Τρίτη ή Τετάρτη), η Ιταλία αναζητεί την πρόκριση που θα αποτελέσει το βάλσαμο απέναντι στους Αυστραλούς, οι οποίοι πανηγυρίζουν την ιστορική πρόκρισή τους στον Β΄ γύρο.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ-ΓΚΑΝΑ

Μετά την εμφάνιση κόντρα στην Ιαπωνία οι Βραζιλιάνοι απέδειξαν ότι το θηρίο ξύπνησε... Κόντρα στην ευχάριστη έκπληξη του Α΄ γύρου Γκάνα η «Σελεσάο» θα προσπαθήσει να δείξει ακόμα μια φορά τα... δόντια της ενόψει και της δύσκολης συνέχειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ