Τρίτη 27 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΛΙΒΙΑ
Εκλογές και δημοψήφισμα

Από παλιότερη υποδοχή του λαού στον Ε. Μοράλες

Associated Press

Από παλιότερη υποδοχή του λαού στον Ε. Μοράλες
ΛΑ ΠΑΣ.-

Αυτή τη βδομάδα, η Βολιβία βρίσκεται στην τελευταία φάση της προεκλογικής εκστρατείας για την εκλογή των εκπροσώπων για τη Συνταγματική Συνέλευση, που παίρνει και χαρακτήρα δημοψηφίσματος για τις συνταγματικές αλλαγές που θέλει να προωθήσει η κυβέρνηση Μοράλες. Ταυτόχρονα, θα πραγματοποιηθούν και τοπικά δημοψηφίσματα σε ορισμένες περιοχές όπου οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης ζητούν αυτονομία.

Η εκλογική αυτή διαδικασία πραγματοποιείται την ερχόμενη Κυριακή μέσα σε κλίμα κατηγοριών και το βρώμικο πόλεμο που προσπαθεί να επιβάλει η αντίδραση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Αντιτίθεται στο πρόγραμμα αλλαγών που προχωράει στη χώρα το κυβερνών κόμμα «Κίνημα προς το Σοσιαλισμό» MAS και στοχεύει στη βελτίωση των συνθηκών των λαϊκών στρωμάτων σε μια από τις πιο φτωχές χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Ο πρόεδρος Εβο Μοράλες έχει κατηγορήσει την αντιπολίτευση πως προσφεύγει στη βία και σε συγκεκριμένους ελιγμούς ώστε να αντιμετωπίσει την κυβέρνηση, χωρίς να έχει συγκεκριμένες προτάσεις. Μίλησε μάλιστα για την πρόσφατη επίθεση με πέτρες από ανθρώπους της αντιπολίτευσης ενάντια στο ελικόπτερο που επέβαινε ο αντιπρόεδρος Αλβαρο Γκαρσία Λινέρα, με αποτέλεσμα παρακωλυθεί η προσγείωσή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ