Τετάρτη 28 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Παρουσίαση Φερέρ

Η πρώτη επίσημη παρουσίαση του Λορένσο Σέρα Φερέρ, χτες, ως προπονητή στην ΑΕΚ, δεν επιφύλασσε μεγαλοστομίες ή τρανταχτές ειδήσεις. Αλλωστε ο Ισπανός έδειξε άνθρωπος «χαμηλών τόνων». Αυτό όμως δε σημαίνει πως έλειψαν οι «πικρές αλήθειες», έστω και έξυπνα διατυπωμένες.

«Βασικός μου στόχος είναι να μεταδώσω στους παίκτες μου και στο τεχνικό τιμ τις γνώσεις μου για να αποκτήσουν νοοτροπία νικητή», είπε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος λοιπόν στο δικό του ζητούμενο, ουσιαστικά, περιέγραψε τι (θεωρεί πως) έλειψε πέρυσι από την ΑΕΚ. Και μπορεί - μάλλον για λόγους αβροφροσύνης - να υποστήριξε πως «εκτιμώ τη δουλιά του κυρίου Σάντος, θα κρατήσουμε κάποια πράγματα που μας είναι χρήσιμα», αλλά η συνέχεια ήταν... καταπέλτης: «Είμαι οπαδός του επιθετικού και δημιουργικού ποδοσφαίρου. Θέλω η ομάδα μου να επιτίθεται και να κυνηγά το γκολ και όχι να περιμένει τον αντίπαλο. Θέλουμε να αποβάλλουμε το φόβο και το άγχος και να προχωρήσουμε στα υπόλοιπα. Θέλουμε το χαρακτήρα του θαρραλέου, που δε φοβάται μέσα στο παιχνίδι. Να περάσουμε τη νοοτροπία του νικητή»...

Αρνήθηκε (φυσικά) να μιλήσει για τις μετεγγραφές, λέγοντας απλώς ότι «έχω ήδη μια άποψη για το έμψυχο υλικό της ομάδας. Βέβαια, με το τεχνικό επιτελείο και τη διοίκηση θα καθορίσουμε το ρόστερ της ομάδας και με αυτό θα πορευτούμε». Ακόμα τόνισε ότι «πρέπει να κλείσουμε την πόρτα στο παρελθόν. Το συμβουλευόμαστε, βλέπουμε τα σημάδια του, αλλά βλέπουμε και μπροστά. Εμείς ανοίγουμε μια νέα σελίδα στην ιστορία της ΑΕΚ». Επιπλέον δήλωσε πως «θα εμπιστευτούμε το ταλέντο των νέων παικτών, θα τους ενσωματώσουμε και θα τους προωθήσουμε. Χωρίς να υποτιμήσουμε την εμπειρία των μεγάλων παικτών. θα προσπαθήσουμε να βρούμε μια ισορροπία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ