Τετάρτη 28 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2006
Ανετη επικράτηση

Η Βραζιλία πέρασε εύκολα το εμπόδιο της Γκάνας (3-0). Ιστορία «έγραψε» ο Ρονάλντο

Ιστορία «έγραψε» ο Ρονάλντο με το τέρμα που σημείωσε στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης Βραζιλία - Γκάνα (3-0) για τη φάση των «16» του Μουντιάλ. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός έγινε ο πρώτος σκόρερ στα 76 χρόνια ζωής του Παγκόσμιου Κυπέλλου, καθώς έφτασε τα 15, ένα περισσότερο από τον Γκερντ Μίλερ. Ο διεθνής επιθετικός έχει χριστεί σκόρερ σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις, αρχής γενομένης το 1998 στη Γαλλία, όπου σημείωσε τέσσερα τέρματα. Το 2002 πέτυχε οκτώ, ενώ μέχρι στιγμής στη Γερμανία έχει τρία γκολ.

Τα άλλα τέρματα που έκριναν τη συνάντηση και την πρόκριση της «Σελεσάο» στην επόμενη φάση πέτυχαν ο Αντριάνο (από θέση οφσάιντ) στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου και ο Ζε Ρομπέρτο στο 84' με όμορφη ατομική προσπάθεια.

Οι νικητές δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στους Αφρικανούς και πέρασαν με σχετική άνεση στους 8 του θεσμού. Αρνητικός πρωταγωνιστής ο διαιτητής Λιούμπος Μίχελ, που χωρίς λόγο προσπάθησε να «σπρώξει» τη Βραζιλία κατακυρώνοντας το δεύτερο τέρμα. Ορθά απέβαλε στο 80' με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Γκιαν, που προσπάθησε να πάρει πέναλτι με το... ζόρι από τη βραζιλιάνικη άμυνα.

Βραζιλία: Ντίντα, Ρ. Κάρλος, Ζουάν, Λούσιο, Καφού, Εμερσον (46' Σίλβα), Ζε Ρομπέρτο, Κακά (82' Ρικαρντίνιο), Ροναλντίνιο, Ρονάλντο, Αντριάνο (61' Ζουνίνιο). Γκάνα: Κίνγκσον, Πάντσιλ, Σιλά, Μενσά, Παπόε, Ντράμαν, Ερ. Αντο (60' Μπόατεγκ), Απια, Μουντάρι, Γκιαν, Αμόα (68' Αμπε Μενσά).


Κορυφαίος σκόρερ των Μουντιάλ ο Ρονάλντο
Κορυφαίος σκόρερ των Μουντιάλ ο Ρονάλντο

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ