Τετάρτη 28 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ
«Παράταση» ενόψει δημοτικών εκλογών

Για τον Οκτώβρη, μετά τις εκλογές, αναβάλλει η κυβέρνηση τη λήψη των τελικών αποφάσεων για κλείσιμο εργοστασίων της ΕΒΖ

Αμέσως μετά τις εκλογές στους δήμους και τις νομαρχίες της χώρας θα ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης που αφορούν στην τύχη της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) και φυσικά των εργαζομένων στα ζαχαρουργεία, των τευτλοπαραγωγών, κλπ. Αυτό αποφασίστηκε χτες σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, τους υφυπουργούς Απασχόλησης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τις διοικήσεις των ΕΒΖ και ΑΤΕ. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, τον Οκτώβρη του 2006 θα «γίνει νέα σύσκεψη για την εξέταση της πορείας υλοποίησης των αποφάσεων», όπου και «θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για την υποβολή του φακέλου αναδιάρθρωσης της παραγωγής στην Ευρωπαϊκή Ενωση».

Είναι φανερό πως οι «αναδιαρθρώσεις», που επιβάλλονται από το νέο κανονισμό της ΕΕ για τη ζάχαρη, φορτώνονται στις πλάτες των εργαζομένων στην ΕΒΖ, των τευτλοπαραγωγών και ευρύτερα των λαϊκών στρωμάτων. Ηδη η διοίκηση της εταιρίας σε συνεργασία με το υπουργείο Απασχόλησης εκπονεί και νέα προγράμματα «εθελούσιας εξόδου» προσωπικού, σε συνέχεια αντίστοιχων που βρίσκονται σε εξέλιξη για το εργοστάσιο της Ξάνθης.

Για την ώρα, πάντως, η κυβέρνηση ανακάλεσε - μέχρι νεωτέρας - την απόφαση για το κλείσιμο του εργοστασίου στην Ξάνθη και όπως ισχυρίζονται «δεν τίθεται θέμα αναστολής λειτουργίας οποιουδήποτε άλλου εργοστασίου». Προκειμένου να «χρυσώσουν το χάπι», μελετούν σχέδια για την ...«επέκταση» της εταιρίας σε «συμπληρωματικές παραγωγικές δραστηριότητες, όπως στα βιοκαύσιμα». Είναι απόλυτα φανερό το γεγονός ότι η τέτοια κυβερνητική «στήριξη» είναι απλή ασπιρίνη, που βέβαια σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζει τις ολέθριες συνέπειες της πολιτικής που εφαρμόζουν σε επίπεδο ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ