Παρασκευή 30 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ
Ποινικές διώξεις σε 14 άτομα

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς παρήγγειλε χτες στον εφέτη ανακριτή Ι. Σίδερη την ποινική δίωξη 14 ακόμη ατόμων, που ουσιαστικά συγκροτούν νέο παραδικαστικό κύκλωμα και αισίως ο αριθμός εναντίον των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για εμπλοκή στο παραδικαστικό κύκλωμα έφτασε στους 33.

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε για κακουργηματική απάτη κατ' εξακολούθηση (ένας δικαστής), ξέπλυμα βρώμικου χρήματος (δύο δικαστές), παράβαση καθήκοντος (επτά δικαστές και μία τέως γραμματέας του Εφετείου Αθηνών), ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος (τρεις δικηγόροι), αποσιώπηση λόγου εξαίρεσης (έξι δικαστές), ψευδορκία μάρτυρα και απόπειρα υπόθαλψης εγκληματία (ένας ιδιώτης), ηθική αυτουργία σε ψευδορκία (ένας δικαστής).

Το νέο κύκλωμα των δικαστών και δικηγόρων δρούσε στην Αθήνα και ασχολούνταν κυρίως με ασφαλιστικά θέματα (αυτοκίνητα) με αντικείμενο πολλών εκατομμυρίων, στο Τμήμα Πτωχεύσεων του Πρωτοδικείου Αθηνών, αλλά και σε άλλα τμήματα επίλυσης αστικών διαφορών.

Από τα 14 άτομα για τα οποία ασκείται η ποινική δίωξη, οι οκτώ είναι δικαστές, εκ των οποίων οι πέντε εφέτες, ένας πρόεδρος Πρωτοδικών και δύο πρωτοδίκες, ένας εισαγγελέας Εφετών, τρεις δικηγόροι, μία τέως δικαστική γραμματέας και ένας ιδιώτης. Επίσης, θα πρέπει να επισημανθεί ότι μεταξύ των δικαστικών οι δύο είναι πρώην προϊστάμενοι του Πρωτοδικείου Αθηνών, καθώς επίσης οι τέσσερις είναι γυναίκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ