Τρίτη 4 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ευρωπαϊκή υπόθεση

Το πρώτο από τα δύο ευρωπαϊκά ντέρμπι που θα κρίνουν το ζευγάρι του τελικού στο Μουντιάλ ανοίγει σήμερα την αυλαία της τελικής ευθείας για τη φετινή διοργάνωση. Στο Ντόρτμουντ οι οικοδεσπότες Γερμανοί θα κοντραριστούν με τους Ιταλούς (22.00) διεκδικώντας το ένα από τα δυο εισιτήρια του τελικού. Δύο παραδόσεις έρχονται σε σύγκρουση με αφορμή την αναμέτρηση των δύο ομάδων. Από τη μία, υπάρχει αυτή που θέλει τη Γερμανία να έχει δώσει δώδεκα παιχνίδια στο Ντόρτμουντ και να έχει έντεκα νίκες και μία ισοπαλία. Στον αντίποδα, η Ιταλία έχει τεθεί αντιμέτωπη με τα «πάντσερ» σε Μουντιάλ ή Euro έξι φορές και μετρά μία νίκη και πέντε ισοπαλίες.

Οι καλές εμφανίσεις της ομάδας σε συνδυασμό και με το πλεονέκτημα του γηπεδούχου, έχουν κάνει τους πάντες στο γερμανικό συγκρότημα να ονειρεύονται τον τίτλο. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιούργκεν Κλίνσμαν, δηλώνει αισιόδοξος για την επιτυχία της ομάδας του. Στο αγωνιστικό μέρος, το ευχάριστο κλίμα για τον Κλίνσμαν, από απουσία τραυματισμών, μετρίασε η απόφαση της ΦΙΦΑ για τιμωρία του Φρινγκς λόγω της συμμετοχής του στα επεισόδια μετά το τέλος του αγώνα με την Αργεντινή.

Δικαιωμένοι θα πρέπει να αισθάνονται αυτοί που θεωρούσαν την Ιταλία σαν την ήρεμη δύναμη αυτής της διοργάνωσης. Χωρίς σπουδαία απόδοση, εν μέσω σκανδάλων στο Καμπιονάτο, οι «Ατζούρι» κατάφεραν να φιγουράρουν στους τέσσερις. Μετά την εύκολη πρόκριση επί της Ουκρανίας όλοι αισθάνονται έτοιμοι για την παρουσία στον τελικό. Πάντως, τα προβλήματα δε λείπουν από τον Μαρτσέλο Λίπι καθώς ο Νέστα θα είναι απών, ενώ ο Ντελ Ρόσι παραμένει (για τελευταία φορά) τιμωρημένος λόγω της αγκωνιάς στον Αμερικανό Μακμπράντ. Αντίθετα, πάντως, επιστρέφει ο Ματεράτσι που ξεπέρασε τον τραυματισμό του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ