Τρίτη 4 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ
Ημέρα... εκπλήξεων

Προημιτελικοί των εκπλήξεων ήταν αυτοί που έκλεισαν το Σάββατο την αυλαία της φάσης των οκτώ, με κορυφαίο βέβαια γεγονός τον αποκλεισμό της Βραζιλίας (ή αλλιώς την πρόκριση στην τετράδα της Γαλλίας), αλλά και την πρόκριση της Πορτογαλίας σε βάρος της Αγγλίας.

Αντί για σάμπα... σαμπάνια

Την κρίσιμη ώρα οι Γάλλοι αποφάσισαν να ξυπνήσουν... Μπροστάρης σε αυτό ο Ζινεντίν Ζιντάν, που έδειξε ότι δεν ήθελε με τίποτα το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας να γραφτεί στην οκτάδα του φετινού Μουντιάλ. Το γκολ του Ανρί στο 57' μετά από σέντρα του Ζιντάν ήταν αρκετό ώστε να λειτουργήσει ως σφραγίδα στο εισιτήριο που οδηγούσε τη Γαλλία στα ημιτελικά. Στην αντίπερα όχθη οι Βραζιλιάνοι απογοήτευσαν. Με συντηρητικό παιχνίδι, που προσανατολίστηκε στο βάρος της άμυνας και χωρίς φαντασία και καθαρή σκέψη στην επίθεση, η εικόνα της Σελεσάο έμοιαζε με εφιάλτη. Ακόμα και μετά το γκολ των Γάλλων δεν έγινε καμιά προσπάθεια ανάκαμψης, αφού οι «τρικολόρ» με κορυφαίο τον «Ζιζού» κατάφεραν να ελέγχουν το παιχνίδι.

Ο Ρικάρντο και η κατάρα

Τελικά η Αγγλία τείνει να γίνει η χαρά των αντιπάλων τερματοφυλάκων, όταν κάποιο παιχνίδι οδηγείται στα πέναλτι. Η Πορτογαλία προκρίθηκε σε βάρος των Εγγλέζων, αφού μετά από ένα παιχνίδι που όλα κόλλησαν στο μηδέν (αποτέλεσμα, απόδοση, θέαμα) και ημίωρη παράταση, οι Ιβηρες φάνηκαν πιο ψύχραιμοι στη διαδικασία των πέναλτι. Με κορυφαίο τον τερματοφύλακα Ρικάρντο, που απέκρουσε τρία πέναλτι (των Τζέραρντ, Κάραγκερ, Λάμπαρντ), αλλά και την ψυχραιμία των Σιμάο, Ποστίγια, Ρονάλντο, που ευστόχησαν, πήραν την πρόκριση με 3-1. Για τους νικητές είχε αστοχήσει ο Σιμάο, ενώ για τους ηττημένους τα προσχήματα κράτησε ο Χάγκριβς. Ας σημειωθεί πάντως ότι η Αγγλία αγωνίστηκε σε μεγάλο διάστημα με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Ρούνεϊ και χωρίς τον Μπέκαμ που τραυματίστηκε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ