Τρίτη 4 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΗ»
Επικίνδυνη για τους εργαζόμενους η σύμβαση

Την πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ - ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΣΑΔ (ΣΥΝ) - που συναίνεσε στα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης, υπογράφοντας διετή Συλλογική Σύμβαση 2006 - 2007, η οποία προβλέπει αυξήσεις - κοροϊδία και υλοποιεί τον αντεργατικό νόμο για τις πρώην ΔΕΚΟ, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συνεργασία ΔΕΗ».

Η πλειοψηφία, επισημαίνει η «Αγωνιστική Συνεργασία», αποδέχτηκε την πρόταση της διοίκησης της ΔΕΗ, αλυσοδένοντας έτσι τους εργαζόμενους σε διαρκή λιτότητα (μέση αύξηση 3,9% για το 2006 και 3,85% για το 2007). Η σύμβαση αυτή κινείται στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής και της σύμβασης ντροπής που υπέγραψε η ΓΣΕΕ. Ταυτόχρονα, είναι η πρώτη Ομοσπονδία που με την υπογραφή της πλειοψηφίας αποδέχεται τον αντεργατικό νόμο για τις πρώην ΔΕΚΟ, που στόχο έχει την κατάργηση της μόνιμης και σταθερής εργασίας. Παραπέρα, η Σύμβαση αυτή δίνει το δικαίωμα στη διοίκηση της ΔΕΗ να μεταθέτει τους εργαζόμενους όπου και όποτε θέλει, αυξάνει σημαντικά τα ποσά που αφορούν στην ΟΚΔΕ και τα οποία είναι χρήματα των εργαζομένων, ενώ μοιάζει με ειρωνεία η πρόβλεψη για ενίσχυση της υγιεινής και ασφάλειας, όταν εργαζόμενοι της ΔΕΗ χάνουν τη ζωής τους ή σακατεύονται.

Αποθρασυμένοι και οι χαρτοβιομήχανοι

Τα επιχειρήματα περί «μη αντοχής της οικονομίας» του ΣΕΒ και τη συναινετική στάση της συμβιβασμένης ηγεσίας του συνδικαλιστικού κινήματος αξιοποιούν με τη σειρά τους οι χαρτοβιομήχανοι, οι οποίοι, εντελώς προκλητικά, «προσφέρουν» για την κλαδική σύμβαση ...μηδενικές αυξήσεις! Οπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, ο Σύνδεσμος των Χαρτοβιομηχάνων (ΣΕΒΙΧΑ) δίνει μηδενικές αυξήσεις και, σα να μη φτάνει αυτό, ζητά να «παγώσουν» οι διαπραγματεύσεις στον ΟΜΕΔ, για να μην υπογραφεί συλλογική σύμβαση για το 2006 και να επανέλθουν με διαπραγματεύσεις το 2007!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ