Τετάρτη 5 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ
Τιμούν τα 60χρονα του ΔΣΕ

Πλούσιο πρόγραμμα, μετά τη συμμετοχή στην εκδήλωση στο Γράμμο

Με τους χιλιάδες νεολαίους της ΚΝΕ στο Γράμμο έσμιξαν την περασμένη Κυριακή οι αντιστασιακοί
Με τους χιλιάδες νεολαίους της ΚΝΕ στο Γράμμο έσμιξαν την περασμένη Κυριακή οι αντιστασιακοί
Μαζική και αγωνιστική ήταν και η συμμετοχή των αντιστασιακών της ΠΕΑΕΑ και της ΠΕΑΤΑΘ-ΔΣΕ στη μεγαλειώδη εκδήλωση που διοργάνωσε το ΚΚΕ στο Κεφαλοχώρι (Λυκόρραχη) του Γράμμου, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 60χρονα του ΔΣΕ.

Οι αντιστασιακοί, με τα πούλμαν, ανέβηκαν, το Σάββατο 1.7.2006, στο «Χάρο» της Κοτύλης, όπου τον Ιούνη του 1947, τρία παλικάρια του ΔΣΕ, οι Γιάννης Δούρος, Νίκος Χατζηβασιλείου και Θάνος Δημητρίου, δημιούργησαν εκεί ένα νέο Ζάλογγο, πέφτοντας από τον γκρεμό του «Χάρου», προκειμένου να αποφύγουν την αιχμαλωσία από τον κυβερνητικό στρατό. Κατόπιν οι αντιστασιακοί και οι αγωνίστριες της ΠΕΑΕΑ κατέβηκαν στο Νεστόριο Καστοριάς, όπου πήραν μέρος στο «αντάμωμα» της νεολαίας της ΚΝΕ. Την Κυριακή (2.7.2006) το πρωί, οι αγωνιστές της Αντίστασης πήγαν στον «Αη Λια» της Φούρκας, όπου «ξεναγήθηκαν» από μαχητές του ΔΣΕ, με αφηγήσεις για τις μεγάλες μάχες που έγιναν εκεί, στον Κλέφτη, στο Ταμπούρι, στη Γύφτισσα, κλπ., και το μεσημέρι βρέθηκαν στην κεντρική εκδήλωση στο Κεφαλοχώρι (Λυκόρραχη).

Διήμερο εκδηλώσεων στην Αμφιλοχία

Διήμερες εκδηλώσεις το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 8 και 9 του Ιούλη, και πολιτικό μνημόσυνο στις 9/7 για την επέτειο, των 62 χρόνων, της διήμερης νικηφόρας μάχης της 8ης Μεραρχίας του ΕΛΑΣ κατά των Γερμανών κατακτητών, που κατέληξε στην κατάληψη της Αμφιλοχίας, διοργανώνουν τα Παραρτήματα Αμφιλοχίας, Δ. Στερεάς, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων της ΠΕΑΕΑ. Η εκδήλωση φέτος αφιερώνεται στα 60 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Στο πρόγραμμα, που ανοίγει στις 5 μ.μ. το Σάββατο 8/7, περιλαμβάνονται πολιτιστικές -λαογραφικές εκδηλώσεις, έκθεση ζωγραφικής με έργα των Γιώργου Φαρσακίδη και Γιώργου Γούλα, πυρογραφία του Γ. Βρεττού, Φωτογραφίες της Αντίστασης και έκθεση βιβλίου στο χώρο των εκδηλώσεων. Την Κυριακή 9/7 στις 10.30 π.μ. πραγματοποιείται εκδήλωση τιμής-πολιτικό μνημόσυνο με ομιλίες και χαιρετισμούς, κατάθεση στεφανιών, κλπ.

Τα Παραρτήματα Ναυπάκτου, Μεσολογγίου, Αιτωλικού και Μακρύνειας-Θέρμου της ΠΕΑΕΑ δρομολογούν πούλμαν για την εκδήλωση στην Αμφιλοχία, την Κυριακή 9/7, με αναχώρηση από Ναύπακτο ώρα 7 π.μ.

Στη Νιάλα στις 16 του Ιούλη

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων τιμής για τα 60χρονα του ΔΣΕ, η Κεντρική Διοίκηση της ΠΕΑΕΑ διοργανώνει επίσκεψη -προσκύνημα στη Νιάλα των Αγράφων. Εκεί όπου, λόγω σφοδρότατης χιονοθύελλας, έχασαν τη ζωή τους πολλοί μαχητές και μαχήτριες του ΔΣΕ, στρατιώτες του κυβερνητικού στρατού και άμαχοι πολίτες, στις 12 του Απρίλη 1947. Η εκδήλωση θα γίνει στον Αυχένα της Νιάλας, όπου υπάρχει η σχετική αναμνηστική πλάκα, την Κυριακή 16 του Ιούλη 2006 και ώρα 11 το πρωί.

Τα κεντρικά της ΠΕΑΕΑ δρομολογούν πούλμαν που θα ξεκινήσουν, το Σάββατο 15 του Ιούλη 2006 και ώρα 8 π.μ., από την πλατεία Κάνιγγος. Πληροφορίες -δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 210.8831.368 και 210.8225.407.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ