Παρασκευή 7 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εγκληματική αδράνεια

Το πρόσφατο πολύνεκρο τραγικό δυστύχημα με το βυτιοφόρο στην Κρήτη ανέδειξε για άλλη μια φορά τις εγκληματικές ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οι οποίες δεν έχουν λάβει κανένα απολύτως μέτρο προστασίας από τις χιλιάδες «κινητές βόμβες», τα αυτοκίνητα, δηλαδή, που μεταφέρουν επικίνδυνα φορτία στους ελληνικούς δρόμους. Σημειώνεται ότι το 50% των τοξικών και εύφλεκτων ουσιών (τουλάχιστον 40 εκατομμύρια τόνοι) στη χώρα μας διακινούνται οδικώς.

Οπως υπενθύμισε σε πρόσφατη ανακοίνωσή του το ΤΕΕ, προτάσεις και μέτρα για την ασφαλή μεταφορά των επικίνδυνων αυτών φορτίων είχαν υποβληθεί από το 1993! Συγκεκριμένα, στη μελέτη του ΤΕΕ για τις αναγκαίες δράσεις για το περιβάλλον, περιέχονταν οι εξής προτάσεις: Δημιουργία ειδικών χώρων στάσης και στάθμευσης για οχήματα που μεταφέρουν επικίνδυνες ουσίες. Δημιουργία ενός συστήματος ελέγχου και καθορισμού δρομολογίων των οχημάτων αυτών. Δημιουργία περιφερειακών κέντρων επιχειρήσεων για άμεση αντιμετώπιση τέτοιων ατυχημάτων. Το συνολικό κόστος, μάλιστα, των μέτρων αυτών δεν ξεπερνούσε τα 12 δισ. δρχ.

Ωστόσο και παρότι το 1999 είχε προηγηθεί έξω από τα Καμένα Βούρλα άλλο ένα παρόμοιο τραγικό δυστύχημα, οι κυβερνώντες παρέμειναν απαθείς. Μια απάθεια συνειδητή, που, δυστυχώς, κάθε τόσο ποτίζει με ανθρώπινο αίμα την άσφαλτο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ