Σάββατο 8 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙ «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ»
Μνημεία υποκρισίας

Παρέμβαση του Θανάση Παφίλη στο Ευρωκοινοβούλιο

Την ίδια στιγμή που οι νεοφιλελεύθερες και σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις εξέφραζαν στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τις... ανησυχίες τους για την παρακολούθηση και παράδοση των στοιχείων των οικονομικών συναλλαγών εκατομμυρίων Ευρωπαίων πολιτών από τη βελγική εταιρεία «SWIFT» στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, στην ίδια συνεδρίαση οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις υπερψήφισαν πρόταση Κανονισμού που φακελώνει τις τραπεζικές συναλλαγές όλων των πολιτών της ΕΕ, στο όνομα της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας»!

Σε παρέμβασή του, κατά την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, αποκάλυψε την προκλητική υποκρισία των διακηρύξεων της ΕΕ περί «προστασίας των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικής ζωής των πολιτών».

Επισημαίνοντας ότι η παράδοση των στοιχείων αυτών γίνεται με βάση τη συμφωνία της ΕΕ και των κυβερνήσεων των κρατών - μελών με τις ΗΠΑ, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στην αιτιολόγηση ψήφου του Κόμματος επισήμανε ότι «η παρακολούθηση της κίνησης των λογαριασμών αναρίθμητων εκατομμυρίων ανθρώπων από τις ΗΠΑ, με τη συμφωνία της ΕΕ και των κυβερνήσεων των χωρών - μελών, αποκαλύπτει το βάθος και τους στόχους της ονομαζόμενης αντιτρομοκρατικής εκστρατείας. Είναι ένα μέρος του παγκόσμιου και ολοκληρωμένου φακελώματος που πραγματοποιούν οι ιμπεριαλιστές για να ελέγχουν, να μπορούν να εκβιάζουν και να τρομοκρατούν όσους αντιστέκονται σε αυτούς».

Αυτό, σημείωσε, «αποκαλύπτει το ρόλο του τραπεζικού συστήματος, των ιδιωτικών και κρατικών επιχειρήσεων των καπιταλιστικών χωρών, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που παραβιάζουν ακόμη και τους δικούς τους κανόνες για τα γενικότερα συμφέροντα του συστήματος».

Αναφερόμενος στις σχετικές εκθέσεις, ο Θ. Παφίλης επισήμανε ότι «αποτελούν μνημείο υποκρισίας τα ψηφίσματα και οι επικλήσεις "προστασίας της ιδιωτικής ζωής των πολιτών" και "ισορροπίας μεταξύ του αγώνα κατά της τρομοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων" από τα συντηρητικά και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα που κυριαρχούν στην ΕΕ και στις κυβερνήσεις».

Οπως τόνισε, «είναι οι ίδιοι που έχουν υπογράψει αυτές τις συμφωνίες. Είναι τόσο δε προκλητικοί, που την ίδια στιγμή, στην ίδια συνεδρίαση, ενέκριναν έκθεση και πρόταση κανονισμού που φακελώνει τις τραπεζικές οικονομικές συναλλαγές όλων των πολιτών της ΕΕ».

Καταλήγοντας ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, τόνισε ότι οι ευρωβουλευτές του Κόμματος «ψήφισαν αποχή, αρνούμενοι να συμμετέχουν στην επιχείρηση δημιουργίας ψευδαισθήσεων και καθαγιασμού της ΕΕ και των δυνάμεων που τη στηρίζουν. Το ΚΚΕ θα συμβάλει στην παραπέρα αποκάλυψη του ρόλου της ΕΕ, η οποία όσο θα προσπαθεί να εμφανίζεται πιο ευαίσθητη και δημοκρατική, τόσο πιο σκληρά αντιλαϊκά και αντιδημοκρατικά μέτρα θα παίρνει, νιώθοντας τη λαϊκή αντίσταση να μεγαλώνει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ