Κυριακή 9 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Τάσος Μανωλίτσης
Τάσος Μανωλίτσης
Φωτ. 2

Οι σύντροφοι αντιστασιακοί Τάσος Ρασιάς και Χ. Σινανίδης, προσφέρουν στο ΚΚΕ, για την ενίσχυση των αγώνων του, 300 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Χαλανδρίου, στη μνήμη των αγωνιστών ΒΑΣΙΛΗ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΠΥΡΟΥ ΚΩΤΣΑΚΗ, ΑΛΕΚΟΥ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ, ΣΩΤΗΡΗ ΣΟΥΚΑΡΑ και ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΑΤΟΥ.

* * *

Για τα 60 χρόνια του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και στη μνήμη του παλαίμαχου αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού ΒΑΣΙΛΗ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, η Μάχη Κούκουρα προσφέρει 300 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Χολαργού.

* * *

Φωτ.

Στις 21 Ιούλη κλείνουν 37 χρόνια από τότε που έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος σύντροφός μου στη ζωή και στον αγώνα ΜΗΤΣΟΣ ΚΩΤΟΥΖΑΣ.

Η σύντομη ζωή του ήταν ένας διαρκής αγώνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων, για την απελευθέρωση της πατρίδας από ξένους και ντόπιους δυνάστες, για μια καλύτερη ζωή, απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση και τη φτώχεια, για να ζήσουν καλύτερες μέρες οι επερχόμενες γενιές.

Στη μνήμη του προσφέρω 300 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Πασά-Κιόσκι.

Προσφέρω ακόμη 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη» στη μνήμη και αντί για στεφάνι στον τάφο της παλαίμαχης αγωνίστριας και φίλης μου ΜΑΡΙΑΣ ΡΑΠΤΗ, η οποία «έφυγε» πρόσφατα.

Στη νύφη και τα ανίψια της εκφράζω τα θερμά συλλυπητήριά μου.

Φρόσω Κωτούζα

* * *

Φωτ.

Στις 12 Ιούλη συμπληρώνονται 3 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου και αξέχαστου συζύγου, πατέρα και παππού ΓΙΑΝΝΗ ΜΕΝΙΔΙΑΤΗ, μέλους του ΚΚΕ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και προέδρου του Παραρτήματος Μεγάρων της ΠΕΑΕΑ, ο οποίος πέθανε πιστός στα ιδανικά του Κόμματός του.

Στη μνήμη του προσφέρω 200 ευρώ στην ΚΟΒ Μεγάρων.

Η σύζυγος Βασιλική Μενιδιάτη

Πέτρος Γιαλής
Πέτρος Γιαλής
* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 5 χρόνων από την «απώλεια» του αγαπημένου μας συζύγου και θείου ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΜΕΡΚΟΥ, προσφέρουμε στη μνήμη του 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αγ. Φανουρίου και 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κάτω Τούμπας Θεσσαλονίκης.

Η σύζυγος Ευανθία Μέρκου

Τα ανίψια Χαρούλα - Αγαπητός, Ράνια - Γαβριήλ

* * *

Φωτ.

Με τον αγαπημένο σύντροφό μου ΚΩΣΤΑ ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ ζήσαμε μαζί, αγαπημένοι 55 χρόνια. Ηταν ένας συνεπής πατριώτης, που αγωνίστηκε για την πατρίδα με όλες τις δυνάμεις του. Ελαβε μέρος στον πόλεμο του '40-'41. στην Κατοχή εντάχθηκε στο απελευθερωτικό κίνημα - ΕΛΑΣ, και στον Εμφύλιο ήταν μαχητής του Δημοκρατικού Στρατού. Τραυματίστηκε πέντε φορές. Τη μία πολύ σοβαρά στο κεφάλι και τυφλώθηκε από το ένα μάτι.

Ολη η οικογένεια θα τον θυμούμαστε ως έναν καλό πατριώτη και αταλάντευτο αγωνιστή.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ και 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

Η συντρόφισσά του Βασιλική Πανουργιά

Τα παιδιά του Δημήτρης και Νίκος

Οι νύφες του Κίτσα και Ιτσα

Τα εγγόνια του Αφροδίτη, Αλεξάνδρα. Αννέτ και Ναυσικά

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση τριών χρόνων από το θάνατο του ΘΩΜΑ ΣΑΜΑΡΑ, στελέχους του ΚΚΕ, η οικογένεια Γιώργου και Τασίας Παγκαλή προσφέρει στη μνήμη του 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη», μέσω ΝΕ Εβρου.

* * *

Φωτ.

Στις 18 Ιούνη 2006 «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΕΛΕΛΙΔΗΣ, από την Καβάλα.

Στη μνήμη του η γυναίκα του Σωτηρία προσφέρει στη ΝΕ Καβάλας 50 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Στις 14 Ιούλη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατο του ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΤΣΑΝΑΚΟΥ, ενός ακέραιου και δίκαιου ανθρώπου. Γεννήθηκε το 1920 στον Καρβέλα Λακωνίας. Ελαβε μέρος στον πόλεμο του '40-'41 ως λοχίας του Ιππικού. Στην Κατοχή, από τα πρώτα στελέχη του ΕΑΜ στην περιοχή, ήταν διμοιρίτης στον 4ο Λόχο του 2ου Τάγματος του 8ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ Λακωνίας. Συμμετείχε στις περισσότερες συγκρούσεις, ενέδρες και μάχες, στα Ψαθάκια, όπου και τραυματίστηκε, Ανώγεια, Μπαρδούνια, Μηλιά, Σελινίτσα, Βουρλιάς.

Σπύρος Κωτσάκης
Σπύρος Κωτσάκης
Συνέπεια της αντιστασιακής δράσης του, καθώς επίσης και της υπόλοιπης οικογένειάς του, Γερμανοί έκαψαν το σπίτι του το 1943, ενώ το 1944 εκτέλεσαν τον πατέρα του.

Μετά τη Βάρκιζα συνελήφθη. Δικάστηκε και καταδικάστηκε με έωλους κατηγορίες. Πέρασε 13 χρόνια στις φυλακές και στα Γιούρα μαζί με άλλους «επικίνδυνους» αμετανόητους. Ποτέ δε συνθηκολόγησε, ήταν υπερήφανος για τη ζωή και τα «πιστεύω» του, τα οποία δεν απαρνήθηκε ως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 50 ευρώ στην ΚΟ Πειραιά.

Η σύζυγός του Ελένη

Η κόρη του Νίκη

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ΛΑΜΠΡΟΥ ΝΤΟΥΡΛΙΟΥ, ο οποίος πέθανε στις 27 Ιούνη 2006 και αντί για στεφάνι στην κηδεία του, η οικογένεια Ανδρέα Κωστίκα πρόσφερε 50 ευρώ στη ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Ο ΑΛΕΚΟΣ ΚΟΥΦΟΥΔΑΚΗΣ γεννήθηκε το 1927 στη Θεσσαλονίκη. Στις 21 Φλεβάρη του 1944 στην επέτειο της ίδρυσης της ΕΠΟΝ, γίνεται μέλος της και μετά εντάσσεται στον εφεδρικό ΕΛΑΣ. Μέλος του ΚΚΕ γίνεται την άνοιξη του 1944.

Αποφασίζει να ξεφύγει από τις διώξεις με τον αδελφό του και άλλους 4 πατριώτες. Με την αεροπειρατεία της DΑΚΟΤΑ το 1948, φτάνουν στα Σκόπια. Ξαναμπαίνουν στην Ελλάδα, εντάσσονται και οι 6 στο Δημοκρατικό Στρατό και ονομάζονται ανθυπολοχαγοί πολιτικοί επίτροποι, για ανθραγαθία.

Τέλος του 1948 στέλνεται στην 5η σειρά της Σχολής Αξιωματικών στις Πρέσπες και στις αρχές του 1949 στη Σχολή Πολιτικών Επιτρόπων Πόλεων και Υπαίθρου.

Τραυματίζεται και μεταφέρεται για θεραπεία στη Λαϊκή Δημοκρατία της Τσεχοσλοβακίας.

Υπήρξε συντάκτης στον «Αγωνιστή», την εφημερίδα των Ελλήνων πολιτικών προσφύγων, από το 1953 ως το 1954.

Στη συνέχεια σπουδάζει Χημεία στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου, το οποίο είναι ένα από τα αρχαιότερα στην Κεντρική Ευρώπη.

Μήτσος Κωτούζας
Μήτσος Κωτούζας
Εκλέγεται γραμματέας της ΚΟΒ των Ελλήνων Φοιτητών του Πανεπιστημίου κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών του και μετά γραμματέας της ΚΟΒ Πράγας.

Το 1958 παίρνει το πτυχίο του και αρχίζει το διδακτορικό του με θέμα την επίδραση του υδρογόνου στα μέταλλα. Ταυτόχρονα εργάζεται σε Ινστιτούτο Ερευνών. Καρπός αυτής της εργασίας είναι εφτά επιστημονικές ευρεσιτεχνίες να είναι δικές του.

Το 1968 τάσσεται υπέρ του Κόμματος και των αποφάσεων της 12ης Ολομέλειας.

Το 1975 επισκέπτεται την Ελλάδα και τελικά επαναπατρίζεται το 1978.

Ο Αλέκος Κουφουδάκης πήρε την ελληνική ιθαγένεια το 1981.

Από το 1985 ήταν συνεργάτης του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», όπου εργάστηκε ως τη συνταξιοδότησή του.

Το 1991, για μια ακόμη φορά, υπερασπίστηκε το χαρακτήρα της μαρξιστικο-λενινιστικής φυσιογνωμίας και τις αρχές λειτουργίας του ΚΚΕ.

Ηταν μέλος της ΚΟΒ Ερευνας της Αχτίδας ΑΕΙ-ΤΕΙ-Ερευνας της ΚΟ Αθήνας, πάντα παρών στις συνεδριάσεις, στις πορείες, σε όλες τις «μάχες». Υπήρξε παράδειγμα για όλους.

Τον αποχαιρετήσαμε στις 25 Μάη 2006.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στο Κόμμα 150 ευρώ.

Τα μέλη της ΚΟΒ Ερευνας και της Αχτίδας ΑΕΙ-ΤΕΙ-Ερευνας της ΚΟ Αθήνας.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή ΠΕΤΡΟΥ ΓΙΑΛΗ και για την ονομαστική γιορτή του, προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Κωνσταντίνου» Ηλιούπολης.

Θωμάς Σαμαράς
Θωμάς Σαμαράς
Η γυναίκα του Λαμπρινή

Τα παιδιά του

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του παλαίμαχου αγωνιστή ΝΤΙΝΟΥ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ, η ΚΟΒ Κεντρικής και Ανατολικής Καλαμάτας, της οποίας ήταν μέλος, προσφέρει στο ΚΚΕ 390 ευρώ.

  • Το ήθος και η αγωνιστική διαδρομή του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης Ντίνου Μακρόπουλου, μέλους του ΚΚΕ, ο οποίος «έφυγε» στις 3 Ιούνη 2006, θα μείνουν στις καρδιές των συντρόφων, των φίλων του, αλλά και των πολιτικών αντιπάλων του.

Στη μνήμη του προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Καλαμάτας, 50 ευρώ.

Αγγελική Βρυώνη αγρότισσα, οπαδός του ΚΚΕ

  • Στη μνήμη του αξέχαστου αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης Ντίνου Μακρόπουλου, στελέχους του ΚΚΕ, προέδρου και αντιδημάρχου Δήμου Καλαμάτας, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, προσφέρω στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟ Καλαμάτας.

Χρήστος Ρήγας

* * *

Φωτ.

Στις 14 Ιούλη συμπληρώνονται 62 χρόνια από τη μεγάλη μάχη της Αμφιλοχίας.

Σε αυτή τη μάχη ο σύντροφός μου ΤΑΣΟΣ ΜΑΝΩΛΙΤΣΗΣ (φωτογραφία), 19 χρονών παλικάρι, τότε, ήταν στην πρώτη γραμμή.

Στη μνήμη του, καθώς επίσης στη μνήμη του καπετάνιου ΠΑΝΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ προσφέρω 100 ευρώ στην ΚΟΒ «Αγ. Σπυρίδωνα» Αιγάλεω, της οποίας ο σύντροφός μου ήταν μέλος, 50 ευρώ στο Παράρτημα Αιγάλεω της ΠΕΑΕΑ και 50 ευρώ στο Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών Αιγάλεω.

Η συντρόφισσά του Βάσω

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 10 χρόνια από την 1η Ιούλη 1996, που «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφός μου στον αγώνα και στη ζωή ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ, μέλος του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του προσφέρω, μέσω ΚΟΒ ΝΤΕΠΩ Θεσσαλονίκης 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Αννα Σταθοπούλου

* * *

Φωτ.

Συμπληρώνονται 3 χρόνια από το θάνατο, στις 16 Ιούλη, του ΠΑΥΛΟΥ ΜΑΡΑΝΤΖΙΔΗ.

Γιάννης Μενιδιάτης
Γιάννης Μενιδιάτης
Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει 100 ευρώ στην ΚΟΒ «Λαμπράκη», της οποίας ήταν μέλος ως το θάνατό του.

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 2 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, μέλους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του η σύζυγός του Δέσποινα και τα παιδιά του Αναστάσιος και Βασίλης προσφέρουν 70 ευρώ στην ΚΟΒ Φιλύρου Θεσσαλονίκης.

* * *

Εφυγε πρόσφατα από τη ζωή ο αγωνιστής ΝΙΚΟΣ ΝΕΡΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, με ιδιαίτερη συμβολή από την πλευρά των γονιών, στον αγώνα για δημόσια δωρεάν εκπαίδευση για το λαό.

Στη μνήμη του προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νεάπολης Κοκκινιάς, 100 ευρώ.

Γιάννης Βαγενάς


Δημοσθένης Μέρκος
Δημοσθένης Μέρκος

Κώστας Πανουργιας
Κώστας Πανουργιας

Βασίλης Σταθόπουλος
Βασίλης Σταθόπουλος

Χαράλαμπος Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Παπαδόπουλος

Ντίνος Μακρόπουλος
Ντίνος Μακρόπουλος

Βασίλης Βενετσανόπουλος
Βασίλης Βενετσανόπουλος
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2015-01-10 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2014-10-12 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2013-11-09 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2007-05-06 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2006-11-29 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2002-05-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ