Τρίτη 11 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΥΛΑΞΗΣ «ΒΑΚΕΝΧΟΥΤ»
Οι απολύσεις και οι διώξεις δε θα περάσουν

Νέα εξόρμηση σήμερα από το Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας

Νέα μαζική εξόρμηση πραγματοποιεί σήμερα το πρωί στην εταιρεία ιδιωτικής φύλαξης «WACKENHUT» («ΒΑΚΕΝΧΟΥΤ»), εκεί όπου η εργοδοσία έχει εξαπολύσει κυνηγητό ενάντια σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ με διώξεις και απολύσεις, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, συνεχίζοντας όχι μόνο να αποκαλύπτει ότι η εργοδοσία επιδιώκει να ξεφορτωθεί όσους αντιπαλεύουν τα αντεργατικά της σχέδια, αλλά και την ανάγκη, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση να απαντήσουν στην εργοδοτική τρομοκρατία, οργανώνοντας συλλογικά τον αγώνα τους, μέσα από τις γραμμές του συνδικάτου.

Ολο το προηγούμενο διάστημα συνεχίστηκαν οι εξορμήσεις όχι μόνο στη συγκεκριμένη επιχείρηση, αλλά και άλλους εργασιακούς χώρους, ώστε οι εργαζόμενοι να ενημερωθούν για τη μεθόδευση της απόλυσης του Πέτρου Κεφαλά, γγ του Συνδέσμου, μέλους της διοίκησης του Σωματείου των εργαζομένων στη «WACKENHUT» και στελέχους του ΠΑΜΕ. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις στον προϊστάμενο Πρωτοδικών, αλλά και στα υπουργεία Απασχόλησης και Δικαιοσύνης. Τη «σιγή ιχθύος» της κυβέρνησης, συμπληρώνει η ανοχή και, άρα, συναίνεση της συμβιβασμένης πλειοψηφίας του επιχειρησιακού σωματείου και της κλαδικής ομοσπονδίας, της ΟΜΥΠΑΕ, που αγνόησαν επιδεικτικά τις επίμονες προτάσεις του Συνδέσμου για κήρυξη 24ωρης απεργίας.

«Εχει γίνει σαφές και στον πιο δύσπιστο εργαζόμενο της "WACKENHUT" ότι αυτοί οι συνδικαλιστές παίζουν το παιχνίδι της εργοδοσίας», σημειώνει, σε ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος. Αλλωστε, οι ίδιες δυνάμεις είχαν καλέσει σε απολογία τον Πέτρο Κεφαλά, επειδή ...πρωτοστάτησε στην περιφρούρηση απεργίας! «Τώρα δράση και συσπείρωση με τα ταξικά σωματεία για να δυναμώσει ακόμα περισσότερο η ταξική γραμμή στο συνδικαλιστικό κίνημα, να ισχυροποιηθεί το ΠΑΜΕ», καταλήγει η ανακοίνωση του Συνδέσμου, απαιτώντας την άμεση επαναπρόσληψη του Πέτρου Κεφαλά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ