Τρίτη 11 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΠΟΡΘΜΕΙΑΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΞΟΙ
Στάσεις εργασίας από αύριο

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις αρχίζουν από αύριο Τετάρτη οι ναυτεργάτες στα πλοία της πορθμειακής γραμμής Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα - Παξοί ενάντια στις συνθήκες γαλέρας και τα εξαντλητικά ωράρια που επικρατούν. Με απόφαση του Σωματείου Μηχανικών και Κατωτέρων Πληρωμάτων «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ» αρχίζουν από την Τετάρτη 4ωρες στάσεις εργασίας από τις 10 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι.

Σε ανακοίνωση του σωματείου αναφέρεται ότι δεν τηρείται η ωριαία διακοπή και τα δύο προβλεπόμενα ρεπό, τα πλοία ανοιχτού τύπου (παντόφλες) ξεπερνούν τις 90 ώρες απασχόλησης τη βδομάδα με αποτέλεσμα την εξάντληση των πληρωμάτων. Απαιτεί επίσης η οργανική σύνθεση στο πλοίο «ΑΝΩ ΧΩΡΑ ΙΙ» να καθοριστεί σύμφωνα με τις πραγματικές αυξημένες ανάγκες του πλοίου και τις απαιτήσεις της γραμμής.

Παρόμοια είναι η κατάσταση που επικρατεί και στα ακτοπλοϊκά πλοία του Αγούδημου. Σύμφωνα με καταγγελία της ΠΕΜΕΝ στο πλοίο «ΑΝΘΗ - ΜΑΡΙΝΑ» ο εφοπλιστής παραβιάζει κατάφωρα τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας καθώς οφείλει ακόμα το μισθό του Ιούνη, υπερωρίες, έξτρα εργασίες και διανυκτερεύσεις, ενώ από την οργανική σύνθεση λείπει ο πρωτοδεύτερος μηχανικός. Επίσης καταγγέλλονται οι άθλιες συνθήκες που επικρατούν στους χώρους ενδιαίτησης του πληρώματος, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια και την υγεία των ναυτεργατών. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι καμπίνες δεν έχουν καν εξαερισμό, ενώ έχει φράξει το σύστημα αποχέτευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ