Τετάρτη 12 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Να μετρηθούμε με τους δικούς μας στίχους...

Συνάντηση νέων δημιουργών μπροστά στο 32ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», πραγματοποιήθηκε προχτές

«To καταναλωτικό κοινό είναι το μυθοποιημένο κοπάδι και οι ειδικοί πασχίζουν να μελετούν συνεχώς για να βρουν ποιο είναι το πιο πρωτόγονο και επομένως πιο πλατύ και γενικό του ένστικτο, με ποιο τρόπο μπορεί κανείς να το καλλιεργήσει, να το κολακέψει, να το ομαδοποιήσει και να το καναλιζάρει».

Μνημονεύοντας αποσπάσματα - όπως το παραπάνω - από το βιβλίο του Μ. Θεοδωράκη «Ανατομία της μουσικής», προχτές το απόγευμα, νέοι δημιουργοί συναντήθηκαν στην εκδήλωση, που διοργάνωσε η Οργάνωση Αθήνας της ΚΝΕ και μίλησαν για το μεράκι τους. Για τον πολιτισμό που ασφυκτιά, για τα δεσμά τους στα καλούπια της εμπορευματοποίησης της έκφρασης, για τη χειραγώγηση των συνειδήσεων που επεκτείνει διαρκώς η βιομηχανία του θεάματος. Για το «πολιτικό» τραγούδι που δε σταμάτησε ποτέ να γράφεται, γιατί «και το "όλα καλά" πολιτικό τραγούδι είναι. Οταν οι γονείς μας δεν έχουν να πληρώσουν το νοίκι, η ΓΣΕΕ συμφωνεί σε αύξηση για 0,77 λεπτά, η Υγεία και η Παιδεία ιδιωτικοποιούνται, εσύ μην ανησυχείς, όλα θα πάνε καλά. Αρκεί μόνο να μη συνειδητοποιήσεις ποιος ευθύνεται για όσα σου συμβαίνουν», υπογράμμισε η Ρόζα Γαργαλάκη, μουσικός.

Και για όσα συμβαίνουν, «τις ερασιτεχνικές ομάδες που οδηγούνται σε διάλυση, καθώς περικόπτονται κονδύλια, τις ανεπαρκείς υποδομές για πολιτιστικά δρώμενα, την έκλειψη πολιτιστικών δραστηριοτήτων σε δήμους και γειτονιές, φέρουν ευθύνη οι νομαρχιακές και δημοτικές αρχές. Γι' αυτό, την επόμενη φορά να ψηφίσουμε δημάρχους και νομάρχες αγωνιστές, να μετρηθούμε με τους δικούς μας στίχους και μελωδίες», υπογράμμισε η Δώρα Βασιλοπούλου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφια νομαρχιακή σύμβουλος με τη ΝΑΣ. Ενώ η Βαγγελιώ Κυριαζίδου, χορεύτρια, κάλεσε τους νέους δημιουργούς να δώσουν το δικό τους στίγμα στο 32ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ, να αναπτύξουν τη δική τους ταξική τέχνη, για να οργανώσουν τις δυνάμεις τους στον αγώνα για το σοσιαλισμό.

  • Συνάντηση νέων καλλιτεχνών - δημιουργών για 6η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει σήμερα Τετάρτη και το Νομαρχιακό Συμβούλιο Χανίων της ΚΝΕ, στο καφέ «Εαρινό», στην περιοχή «ΚΟΥΜ ΚΑΠΙ», στις 6 το απόγευμα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ