Σάββατο 15 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σε Κρήτη και Αστυπάλαια

Ελ. Πασπαλά
Ελ. Πασπαλά
Στο «πέτρινο» δάσος του Ψηλορείτη στο θέατρο του Αγ. Υακίνθου, θα πραγματοποιηθούν και φέτος (για 9η χρονιά) οι πολιτιστικές εκδηλώσεις με τίτλο «Υακίνθεια». Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 23/7 (8.30 μ.μ.), με την παρουσίαση του βιβλίου της Ρέας Γαλανάκη, «Βαθιά αμίλητα νερά». Ακολουθούν (9.30 μ.μ.) άγνωστοι χοροί της Κρήτης από τους Γιάννη και Γιώργο Μεγαλακάκη (20μελές χορευτικό σχήμα). Είσοδος ελεύθερη. Στις 24/7 (9.30 μ.μ.), φιλοξενείται συναυλία με τους Φίλιππο Πλιάτσικα, Μανόλη Φάμελλο, Ευσταθία και το συγκρότημα ΟΝΑΡ. Στις 25/7 (8.30 μ.μ.) θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Γιώργου Βιδάλη, «Τρυφερή είναι η ήττα». Ακολουθεί (9.30 μ.μ.) συναυλία της Μελίνας Ασλανίδου με τους Γιάννη Παπαζαχαριάκη και Μανώλη Καραντίνη. Στη συνέχεια θα χορέψει η Τουρκέν, γνωστή Tουρκάλα χορεύτρια απ' την Κωνσταντινούπολη.

Στις 26/7 (8.30 μ.μ.) θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Γιώργου Γραμματικάκη, «Η αυτοβιογραφία του φωτός». Στις 9.30 μ.μ. φιλοξενείται συναυλία με την Ευανθία Ρεμπούτσικα, τον Παναγιώτη Καλατζόπουλο και την Ελλη Πασπαλά. Ακολουθεί (27/7, 9.30 μ.μ.) η εκδήλωση «Μικρόφωνο στους νέους μουσικούς των Ανωγείων» (είσοδος ελεύθερη). Στις 28/7 (8.30 μ.μ.) θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Γιάννη Σακελαράκη, «Η γεύση μιας προϊστορικής ελιάς». Η βραδιά κλείνει με συναυλία των: Γιώργου Ανδρέου και Χρήστου Θηβαίου. Στις 29/7 (9.30 μ.μ.) φιλοξενείται συναυλία του Διονύση Σαββοπούλου με τους Γιώτη Κιουρτσόγλου και Σταύρο Λάντσια. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται στις 30/7 (8.30 μ.μ.), με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων να παρουσιάζει το βιβλίο του Αριστείδη Χαιρέτη, «Λιγότερο από μια στιγμή». Ακολουθεί (9.30 μ.μ.) η θεατρική παράσταση: «Ερωτόκριτος» από το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας σε σκηνοθεσία του Μιχάλη Πιερή. Στη συνέχεια, συναυλία με τον Ψαραντώνη.

  • Χρ. Θηβαίος, Γ. Ανδρέου
    Χρ. Θηβαίος, Γ. Ανδρέου
    Με τον Μπάμπη Στόκα συνεχίζεται στις 28/7 το Φεστιβάλ Αστυπάλαιας. Ακολουθούν (22/8) οι: Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ανδριάνα Μπάμπαλη και Ραλλία Χρηστίδου. Στις 26/8 φιλοξενούνται οι: Γιώργος Ανδρέου, Χρήστος Θηβαίος και στις 9/9 η Αφεντούλα Ραζέλη. Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται στις 27/9 με την Αναστασία Μουτσάτσου και τον Μιχάλη Κουμπιό για να ολοκληρωθούν στις 29/9 με τα «Σύννεφα με παντελόνια».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ