Πέμπτη 6 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Φεστιβάλ Φιλίππων - Θάσου

Δεκατέσσερις παραστάσεις και συναυλίες παρουσιάζει το 43ο Φεστιβάλ Φιλίππων Θάσου, του Δήμου Καβάλας. Δέκα από αυτές, κυρίως παραστάσεις αρχαίου δράματος, θα δοθούν στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, όπου το 1957 η Μαλαίνα Ανουσάκη και ο Κωστής Λιβαδέας, μετά από 2.300 χρόνια, το «ξαναζωντάνεψαν», παρουσιάζοντας την «Ηλέκτρα».

Η αυλαία ανοίγει, στις 15/7, με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και την παράσταση «Μίκης Θεοδωράκης - μια μουσική παράσταση». Στις 17/7 το «Θέατρο Τέχνης» παρουσιάζει τους αισχυλικούς «Πέρσες». Στις 19/7 η ΚΟΕΜ Σταύρου Ξαρχάκου αφιέρωμα στα 75 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη. Στις 22/7 το Εθνικό Θέατρο την αριστοφανική «Ειρήνη». Το υπόλοιπο πρόγραμμα στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων έχει ως εξής: «Θέατρο του Νέου Κόσμου» με τον «Εδουάρδο Β`» του Μάρλοου (29/7), ΚΘΒΕ με τον αριστοφανικό «Πλούτο» (5/8), «Θεατρική Διαδρομή» με τις «Εκκλησιάζουσες» (11/8), «Παιδικό Στέκι» του ΕθνικούΘεάτρου με το έργο «Ο Τσάρος με τη μακριά γενειάδα» (31/8), ΕθνικόΘέατρο με τον σοφόκλειο «Οιδίποδα Τύραννο» (2/9), Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Νυρεμβέργης (6/9).

Επίσης εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και στο Κάστρο, όπου από τις 17-20/8 θα παρουσιαστεί η κωμωδία του Ρουτζάντε «Λα Μοσκέτα» σε σκηνοθεσία Γιώργου Ρεμούνδου. Παίζουν: Λάκης Κομνηνός, Χρήστος Μωραΐτης, κ.ά. Στις 21/8 ο θίασος «Θεώρηση» θα παρουσιάσει τη μουσικοθεατρική παράσταση «Η φυλλάδα του Μ. Αλεξάνδρου». Στις 28/8 Αυγούστου συναυλία του Αντώνη Καλογιάννη με το αφιέρωμα «100 χρόνια Γιώργος Σεφέρης - Οδυσσέας Ελύτης». Απαγγέλλει η Δήμητρα Χατούπη.

Τέλος, στο Ακόντισμα (6/8) θα δοθεί η παράσταση «Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέυ» και στις 12/8 συναυλία του Κώστα Χατζή για τους σκοπούς του Ιδρύματος Τζένη Καρέζη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ