Πέμπτη 20 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
«ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ»
Εναρκτήριο λάκτισμα υπερκερδοφορίας

Η παρουσίαση της «Σούπερ Λιγκ» (νέος φορέας διοργάνωσης του πρωταθλήματος στην Α΄ Εθνική) και η κλήρωση επισημοποίησαν ότι τα πάντα γίνονται για την ακόμα μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση του ποδοσφαίρου. Η επίκληση επιφάσεων και άλλοθι «για το καλό του αθλήματος και των φιλάθλων», δε στάθηκαν αρκετά να κρύψουν την ουσία. «Συνεργαζόμαστε για να δημιουργήσουμε μια νέα αγορά προς όφελος όλων» τονίζεται στο σχετικό ενημερωτικό της «Σούπερ Λιγκ».

Τα στελέχη του νέου φορέα επανέλαβαν πως «η αποστολή της "SUPERLEAGUE ΕΛΛΑΔΑ" (σ.σ. όπως είναι ο ακριβής τίτλος) είναι: Η αύξηση των συνολικών εσόδων των ομάδων της Α΄ Εθνικής κατηγορίας και ισοκατανομή τους. Διαφάνεια και αποτελεσματικότητα στην οικονομική διαχείριση - διανομή των κερδών στις ΠΑΕ - μέλη. Μειωμένο διαχειριστικό κόστος». Στηριγμένοι στο λογότυπο (Brand), οι επιχειρηματίες προσδοκούν την «ανάπτυξη ελληνικής ποδοσφαιρικής οικονομίας, διαμόρφωση αυτοχρηματοδοτούμενων επιχειρηματικών ευκαιριών, ανάπτυξη τηλεοπτικών προϊόντων, αξιοποίηση επικοινωνιακών κεφαλαίων, διαχείριση υπεραξιών».

Αντιμετωπίζουν (και) το ποδόσφαιρο ως επιχείρηση και προϊόν. Μοναδικό ζητούμενό τους λοιπόν είναι το κέρδος: «Ζούμε σε μια παγκόσμια αγορά ποδοσφαίρου. Η Ελλάδα πρέπει να προσδιορίσει το ρόλο της σε αυτή την αγορά. Στόχος είναι να δημιουργήσουμε ένα λογότυπο που θα μεγιστοποιήσει τις οικονομικές αποδόσεις του ποδοσφαίρου. Η αγορά του ποδοσφαίρου ανήκει στην ολοένα αναπτυσσόμενη οικονομία του ελεύθερου χρόνου. Ανταγωνιστές μας είναι τα άλλα θεάματα. Συνεργαζόμαστε για να δημιουργήσουμε μια νέα αγορά προς όφελος όλων».

Βασικός συμπαίχτης των επιχειρηματιών, η κυβέρνηση της ΝΔ (όπως προηγουμένως και του ΠΑΣΟΚ). Και επειδή τις τελευταίες μέρες δημιουργήθηκαν πρόσκαιρες εντάσεις και μικροπαρεξηγήσεις, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, φρόντισε να το υπενθυμίσει: «Εμείς ως πολιτεία προωθήσαμε τα πιο ευέλικτα σχήματα στα χέρια των παραγόντων να κάνουν καλύτερο το αθλητικό προϊόν»...

Στα αμιγώς αγωνιστικά, η αυλαία θα ανοίξει με ντέρμπι δικεφάλων. Στις 19 Αυγούστου η ΑΕΚ θα υποδεχτεί τον ΠΑΟΚ. Τα υπόλοιπα παιχνίδια της πρώτης αγωνιστικής (19/20), είναι: Ολυμπιακός - Ξάνθη, Αιγάλεω - Παναθηναϊκός, Εργοτέλης - Ιωνικός, Ηρακλής - Πανιώνιος, Κέρκυρα - Καλαμαριά, Λάρισα - Αρης, Ατρόμητος - ΟΦΗ. Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς είναι την 5η αγωνιστική, με τον Ολυμπιακό να φιλοξενεί την ΑΕΚ. Την έβδομη ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την ΑΕΚ στην κοινή τους έδρα (ΟΑΚΑ), ενώ στην 9η γίνεται το ντέρμπι των «αιωνίων» με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό. Αρης και ΠΑΟΚ αναμετριούνται την 7η αγωνιστική στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ΠΑΟΚ - Ηρακλής τη 2η και Ηρακλής - Αρης την 10η.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ