Πέμπτη 20 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ
Δικομματική στήριξη στις χαριστικές ρυθμίσεις

Ψήφισαν στη Βουλή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ την τροπολογία που παρέχει προνόμια στην «πράσινη» ΠΑΕ

Με τις ψήφους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ «πέρασε» χτες από τη Βουλή η τροπολογία που παραχωρεί στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός δημόσια γη στην περιοχή του Ελαιώνα για την κατασκευή του καινούριου του γηπέδου. Την τροπολογία καταψήφισε το ΚΚΕ με τον εισηγητή του Νίκο Γκατζή να καταγγέλλει τη σωρεία σκανδαλωδών ρυθμίσεων που τη συνοδεύουν και παράλληλα τη «συνέχεια» των πολιτικών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για την ενίσχυση των ΠΑΕ.

Οπως τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, η κυβέρνηση «με τη δικαιολογία ότι ικανοποιεί τους οπαδούς μιας ιστορικής ποδοσφαιρικής ομάδας χαρίζει δημόσια γη σε μια Ανώνυμη Εταιρία» και μάλιστα «κοινόχρηστη γη που έχει ανάγκη η πρωτεύουσα». Επίσης «χαρίζει δημόσια γη στην κερδοσκοπία που θα τους χτίσει μάλιστα και νόμιμα άλλα κτίρια».

Αναφερόμενος στο «χρύσωμα του χαπιού», που συνίσταται στη μετατροπή της περιοχής των Αμπελοκήπων γύρω από το γήπεδο της Λ. Αλεξάνδρας σε χώρο πρασίνου, ο Ν. Γκατζής θύμισε ότι «οι προσφυγικές πολυκατοικίες έχουν κηρυχτεί διατηρητέες από το ΣτΕ», τονίζοντας ότι «ο χώρος πρέπει να μείνει ως έχει με τις υποδομές οι οποίες βρίσκονται μέσα σε αυτόν. Με μια δαπάνη που μπορεί να διαθέσει ο Παναθηναϊκός και όχι το κράτος, μπορεί να γίνουν κερκίδες 20.000 θέσεων». Οσον αφορά την κατασκευή του νέου γηπέδου στον Ελαιώνα, ο Ν. Γκατζής επισήμανε ότι είναι προφανείς οι μεθοδεύσεις που γίνονται, αφού «ενώ ο χώρος αυτός (σ.σ. που βρίσκεται σήμερα το γήπεδο) έχει χαρακτηριστεί πράσινος έτσι ώστε να μην έχει συντελεστή δόμησης, η τροπολογία λέει ότι θα μεταφερθεί αυτός ο συντελεστής δόμησης στον Ελαιώνα στο νέο γήπεδο που θα κτιστεί. Πού βρίσκεται αυτός ο συντελεστής δόμησης και γίνεται η μεταφορά του όταν είναι γνωστό ότι ο χώρος πρασίνου δεν έχει συντελεστή;». Παράλληλα, ο βουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε για το κόστος ότι «θα δώσει το δημόσιο 127.600.000 ευρώ, ο δήμος 35.000.000 ευρώ για απαλλοτριώσεις και μάλιστα επειδή θα κάνει απαλλοτρίωση από ιδιώτη 19 στρεμμάτων δίνει διπλάσιο συντελεστή δόμηση στα υπόλοιπα 49 στρέμματα του ιδιώτη, μια ακόμη χαριστική πράξη».

Χαρακτηριστικό πάντως της σύμπνοιας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ήταν τα ταυτόσημα επιχειρήματα υπέρ της τροπολογίας που χρησιμοποίησαν οι εισηγητές των κομμάτων. Από τη ΝΔ η Αθηνά Κώνστα υποστήριξε ότι «η ανάπτυξη που θα συντελεστεί στην περιοχή του Βοτανικού θα δώσει ώθηση, τόνωση και αναζωογόνηση μιας ιδιαίτερα υποβαθμισμένης περιοχής». Αντίστοιχα ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Γ. Βρετός είπε ότι «η μεταφορά του γηπέδου είναι προς όφελος και της περιοχής της Λ. Αλεξάνδρας και της υποβαθμισμένης περιοχής του Βοτανικού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ