Πέμπτη 20 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ
Κάτω τα χέρια από τα Βαρέα και Ανθυγιεινά

Την ετοιμότητα των εργαζομένων του κλάδου να απαντήσουν «δυναμικά, αγωνιστικά, ταξικά στις αντιασφαλιστικές επιδιώξεις της κυβέρνησης», εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Χάρτου, με αφορμή την επίθεση που εξελίσσεται ενάντια στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ) από το κεφάλαιο και τα κόμματά του και με όχημα το νόμο 3029/02 του ΠΑΣΟΚ.

«Ενεργοποιώντας τη διάταξη αυτή θέλει να αποχαρακτηρίσει τα επαγγέλματα που ήδη εντάσσονται στα ΒΑΕ, όπως και ο δικός μας κλάδος του πρώην ΤΑΤ ΜΓΤ και έτσι να αυξήσει το χρόνο συνταξιοδότησης κατά μία επιπλέον 5ετία. Οπως δηλαδή ισχύει και για τους νεοεισερχόμενους στον κλάδο μετά την κατάργηση του ΤΑΤ ΜΓΤ και τη συγχώνευσή του στο ΙΚΑ με το Νόμο 2079/1992», τονίζει η Ομοσπονδία, δηλώνοντας τη ριζική της αντίθεση στην τακτική της κυβέρνησης, «που μέσω μιας "επιστημονικής επιτροπής" μεθοδεύει το ξήλωμα των ΒΑΕ».

«Ευθύνες υπάρχουν και στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, η οποία συμμετείχε ενεργά στη διαμόρφωση του 3029/02 και φυσικά σήμερα συνεχίζει να τον υπερασπίζεται», σημειώνει η Ομοσπονδία και καλεί τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν:

  • Ενταξη όλου του κλάδου στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
  • Να καταργηθεί ο διαχωρισμός που βάζει ο Νόμος 2079/92.
  • Σύνταξη στα ΒΑΕ στα 50 χρόνια για τις γυναίκες και στα 55 χρόνια για τους άνδρες.
  • Σύνταξη με 9.000 καταβολές και 30 χρόνια εργασίας χωρίς όριο ηλικίας.
  • Κατώτερη σύνταξη 1.050 ευρώ.
  • Γενικό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, για όλους τους εργαζόμενους τα 55 χρόνια για τις γυναίκες και τα 60 χρόνια για τους άνδρες.
  • Αμεσα μέτρα από την κυβέρνηση, για πάταξη της εισφοροδιαφυγής και κλοπής των ασφαλιστικών εισφορών από τους εργοδότες.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ