Πέμπτη 20 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στατιστικό σφάλμα οι πνιγμένοι;

«

Εχουν φύγει 200 δρομολόγια στην ώρα τους και εσείς λέτε για 15 ώρες καθυστέρηση. Οταν χαλάσει το δικό σας αυτοκίνητο, μπορείτε να το πάρετε σε 15 ώρες; Χάλασε το πλοίο. Ενα από τα 200, που είναι και λογικό να χαλάσει κάποια φορά, το θέμα είναι η ίδια η εταιρεία, για λόγους ασφαλείας γύρισε πίσω ως όφειλε αφού χάλασε η μια της μηχανή. Βεβαίως όταν ένα πλοίο χρειάζεται 16 ώρες για να φτιάξει, δεν μπορεί να βγάλει φτερά να πετάξει για να είναι στην ώρα του (...) Κάθε χρόνο μετακινούνται 12 εκατομμύρια άνθρωποι με τα πλοία, 6 εκατομμύρια το καλοκαίρι, 2 εκατομμύρια μέχρι σήμερα και άλλα 4 τους επόμενους μήνες (...) Ακόμα και 15 βλάβες να έχουμε, στα 10.000 δρομολόγια, δεν μπορεί κανείς να πει ότι δε θα έχουμε τέτοια (...) Εμένα με ψηφίζει ο κόσμος 15 χρόνια και θα με ξαναψηφίσει. Εγώ ξέρω να κάνω τη δουλιά μου».

Το παραπάνω παραλήρημα ανήκει στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Κεφαλογιάννη και αποτελεί απόσπασμα από συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «ALPHA 98,9». Ο υφιστάμενος των εφοπλιστών πραγματικά υπερβάλλει εαυτόν στην προσπάθειά του να συγκαλύψει τους προϊσταμένους τους, αλλά και την αντιδραστική και επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης, η οποία, συνεχίζοντας την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, έδωσε και δίνει «γην και ύδωρ» στις ναυτιλιακές εταιρίες.

Αξίζει ωστόσο τον κόπο - αφού φαίνεται να αγαπάει τη στατιστική - ο υπουργός να απαντήσει και σ' ένα άλλο κρίσιμο ερώτημα: Τι ποσοστό επί των μετακινούμενων κάθε χρόνο επιβατών αποτελούν οι 80 που πνίγηκαν στο «Σάμινα»; Αμελητέα προφανώς ποσότητα. Αλλωστε και με το αμάξι να ταξίδευαν οι άνθρωποι, θα υπήρχε πάντα ο κίνδυνος να τους χαλάσει...


Περ. Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ