Παρασκευή 21 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Και... επισήμως στόχος των Ισραηλινών τα σπίτια και οι άμαχοι

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΝΑΜΠΛΟΥΣ.--

Σε «αλλαγή τακτικής» υποστηρίζει ο ισραηλινός στρατός ότι προβαίνει στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς «στο εξής θα πλήττονται και τα σπίτια πολιτών, όπου έχουμε πληροφορίες ότι είτε κρύβονται μαχητές τρομοκρατικών οργανώσεων είτε αποθηκεύονται όπλα». Η σχετική προειδοποίηση «μοιράστηκε» χτες και με φυλλάδια από αέρος στους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας, που, μέχρι και χτες, έβλεπαν, ούτως ή άλλως, τα σπίτια τους να γίνονται στόχοι με χαρακτηριστικότερο, ίσως, παράδειγμα την ισοπέδωση ολόκληρων συνοικιών στην Μπέιτ Χανούν και όσων σπιτιών είχαν την ατυχία να βρίσκονται κοντά σε κυβερνητικά κτίρια.

Χτες, η ισραηλινή αεροπορία εξαπέλυσε νέες επιθέσεις κατά της κεντρικής Λωρίδας της Γάζας, με στόχο τον προσφυγικό καταυλισμό Μαγκάζι. Στις 2 επιδρομές, σκοτώθηκαν, τουλάχιστον 2 μαχητές αλλά και ένας έφηβος, ενώ εξέπνευσε άλλος ένας 10χρονος Παλαιστίνιος που είχε τραυματιστεί στις ανάλογες επιδρομές της Τετάρτης. Επίσης, τραυματίστηκαν τουλάχιστον 15 Παλαιστίνιοι, στην πλειοψηφία τους άμαχοι.

Οι μάχες συνεχίστηκαν για δεύτερη μέρα και σε συνοικίες της Νάμπλους στη Δυτική Οχθη, όπου ο ισραηλινός στρατός έχει εισβάλει από το πρωί της Τετάρτης. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, σκοτώθηκαν άλλοι 2 Παλαιστίνιοι, ενώ χτες οι Ισραηλινοί στρατιώτες δε δίστασαν να βάλλουν κατά χιλιάδων διαδηλωτών στο κέντρο της πόλης τραυματίζοντας τουλάχιστον 5 από αυτούς. Συνολικά, από τις 25 Ιούνη οπότε τα ισραηλινά στρατεύματα άρχισαν τις φονικές τους επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 100 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ