Παρασκευή 21 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΝΕ
Με τους λαούς που αντιστέκονται

Μαχητική διαδήλωση χτες στην αμερικάνικη και την ισραηλινή πρεσβεία

Με τα χρώματα της Παλαιστίνης, με τα χρώματα του Λιβάνου, με την ορμή της νιότης, που δεν ανέχεται ούτε το παρόν ούτε το μέλλον της να μαυρίζει από τη σκοτεινιά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, εκατοντάδες νέοι και νέες της ΚΝΕ διαδήλωσαν χτες στην Αθήνα, απαιτώντας «να σταματήσει τώρα η σφαγή», δηλώνοντας καθάρια «αλληλεγγύη στους λαούς που αντιστέκονται» και μόνο σ' αυτούς!

Με πυρσούς, με παλαιστινιακές και λιβανέζικες σημαίες, με παλαιστινιακές μαντίλες και τα κόκκινα λάβαρα της ΚΝΕ και με μουσική υπόκρουση αραβικών τραγουδιών αφιερωμένων στον αγώνα των Παλαιστινίων, συγκεντρώθηκαν στο Πολεμικό Μουσείο και από εκεί ξεκίνησαν πορεία προς την αμερικάνικη και την ισραηλινή πρεσβεία. Μαζί τους και δεκάδες εκπρόσωποι της Παλαιστινιακής και της Λιβανέζικης Κοινότητας στην Αθήνα, «των αυθεντικών κοινοτήτων κι όχι κάτι ψεύτικων μη κυβερνητικών οργανώσεων που έχουν ξεπηδήσει», όπως μας ξεκαθάρισαν. Μαζί τους και ο πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής, Σαμίρ Αμπουγκαζάλα, που τόνισε «είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε το λαό μας, το Λίβανο και την Παλαιστίνη. Εκτιμάμε την αλληλεγγύη που δείχνει ο ελληνικός λαός» και εξέφρασε τους φόβους του για ανάφλεξη του πολέμου και επιδείνωση της κατάστασης και για άλλους λαούς της περιοχής.

«Ενας είναι ο εχθρός, ο ιμπεριαλισμός» ήταν το σύνθημα που έδωσε την εκκίνηση της πορείας κι η νεολαία δε σταμάτησε να φωνάζει «Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», να απαιτεί «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», «Κάτω τα χέρια από το Λίβανο»!

Μπροστά στην αμερικάνικη πρεσβεία η πρώτη στάση. Δυο αστερόεσσες έγιναν στάχτη! Τρεις μαυροφορεμένες φιγούρες με δρεπάνια του χάρου συμβολίζουν τις ΗΠΑ, την ΕΕ, το Ισραήλ. Η πορεία συνεχίζεται, με χρώματα, με φλόγα! Τώρα τα συνθήματα ακούγονται και στα αραβικά: «Οχι στον πόλεμο όχι στο αίμα», μας μεταφράζουν οι κοπέλες της ΚΝΕ. Κι έπειτα στην ισραηλινή πρεσβεία. Εκεί καίγονται τρεις - τέσσερις σημαίες του Ισραήλ.

«Να είναι σίγουροι οι ιμπεριαλιστές και οι κυβερνήσεις τους δε θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί, θα απαιτούμε: έξω οι φονιάδες», τόνισε ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, μιλώντας στους διαδηλωτές, προσθέτοντας: «Τους λέμε για να το ξέρουν ότι αν δεν έχουν χάσει ως τώρα τον ύπνο τους με όσα κάνουν και λένε για την Παλαιστίνη και το Λίβανο, εμείς, ο ίδιος ο λαός και η νεολαία, θα τους αναγκάσουμε να τον χάσουν. Εχουν αντίπαλο και ο αντίπαλος αυτός όχι μόνο είναι επικίνδυνος, αλλά στο δρόμο της πάλης θα επιβάλει το δίκιο του, να αποκτήσει τον πλούτο που παράγει, να έχει εξουσία στα δικά του χέρια». Το λόγο παίρνουν ο ένας μετά τον άλλο εκπρόσωποι των κοινοτήτων Παλαιστινίων και Λιβανέζων, ευχαριστούν τον ελληνικό λαό, το ΚΚΕ και την ΚΝΕ για την αλληλεγγύη τους, τραγουδούν τον Εθνικό Υμνο του Λιβάνου, δίνουν ραντεβού για τη νέα κινητοποίηση την ερχόμενη Τρίτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ