Σάββατο 22 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ»
Τρομοκρατική παραπομπή συνδικαλίστριας

Την Επιτροπή του άρθρου 15 του νόμου 1264/1982 χρησιμοποιεί η εργοδοσία του «Σικιαρίδειου Ιδρύματος» για να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, παραπέμποντας στην παραπάνω επιτροπή την πρόεδρο του Σωματείου των εργαζομένων, Ηλιάδα Κανά.

Αφού τελείωσε η σχολική περίοδος, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του μη κερδοσκοπικού Σωματείου που λειτουργεί και διευθύνει το «Σικιαρίδειο» «διαπίστωσε» ότι η πρόεδρος του Σωματείου εκτελεί πλημμελώς τα καθήκοντά της και παρέπεμψε την περίπτωσή της στο άρθρο 15, η οποία πρέπει να αποφασίσει για την απόλυσή της. Το «Σικιαρίδειο Ιδρυμα» παρέχει Ειδική Αγωγή σε Ατομα με Ειδικές Ανάγκες και ο «φιλάνθρωπος» εργοδότης επιχείρησε να υποχρεώσει την παραπάνω εργαζόμενη να εκτελέσει αλλότρια καθήκοντα.

Την ανάκληση της απόφασης παραπομπής ζητά, με ανακοίνωσή του, το Σωματείο των εργαζομένων, επισημαίνοντας: «Οι κατηγορίες είναι ανυπόστατες και κατασκευασμένες και ο μόνος σκοπός που έχουν είναι ο εκφοβισμός των εργαζομένων, επειδή διεκδικούν την ικανοποίηση χρόνιων αιτημάτων, καθώς και η εκδίκηση στο πρόσωπο της προέδρου. Το γεγονός ότι το "Σικιαρίδειο" επέλεξε να εφαρμόσει αυτήν την εχθρική για τους εργαζόμενους απόφαση κατά της προέδρου του σωματείου μέσα στο καλοκαίρι, που οι εργαζόμενοι απουσιάζουν, δείχνει πολλά».

Για την υπόθεση ορίστηκε δικάσιμος τη Δευτέρα, 24.7.2006, στο Πρωτοδικείο Αθηνών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ