Σάββατο 22 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «DIAXON»
Καταγγέλλει τις αυθαιρεσίες της διοίκησης

Τις αδιαφανείς διαδικασίες προσλήψεων, που ακολουθεί η διοίκηση της θυγατρικής εταιρείας του ομίλου ΕΛΠΕ, η «DIAXON ΑΒΕΕ» στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων της εταιρείας. Το Σωματείο υπογραμμίζει την ανάγκη για πρόσληψη προσωπικού, αλλά αυτές να γίνουν σύμφωνα με τους όρους του Εσωτερικού Κανονισμού Εργασίας και όχι με αυθαίρετες μεθοδεύσεις.

Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, η διοίκηση της «DIAXON» αποδείχτηκε «βασιλικότερη του βασιλέως», καθώς προσπαθεί να προσλάβει κάποια άτομα παραβιάζοντας τον εσωτερικό κανονισμό που η ίδια υπέγραψε, χωρίς καν να προκηρύξει τις θέσεις εργασίας και χωρίς να ορίσει τη διαδικασία προσλήψεων, όπως κάνει η μητρική εταιρεία («ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ») στην Προκήρυξη για την πρόσληψη των 38 μηχανικών. Υπενθυμίζεται ότι οι προσλήψεις στα ΕΛΠΕ και τις θυγατρικές του εταιρίες μετά την ψήφιση του ν.3429/2005 για τις ΔΕΚΟ γίνεται χωρίς διαδικασία ΑΣΕΠ.

Το Σωματείο υπογραμμίζει ότι από το 2004 η εταιρεία λειτουργεί με μειωμένο προσωπικό λόγω πολλών αποχωρήσεων και πως από τότε το Σωματείο ζητούσε επίμονα να προκηρυχτεί διαγωνισμός, ώστε να καλυφθούν οι κενές θέσεις εργασίας. Η διοίκηση της εταιρείας, όμως, αρνιόταν να το κάνει με διάφορες δικαιολογίες, όπως ότι οι διαδικασίες του ΑΣΕΠ είναι χρονοβόρες κλπ. Το Σωματείο καταγγέλλει ότι το 2005 η διοίκηση της εταιρείας είχε προσπαθήσει παρακάμπτοντας και πάλι τις νόμιμες διαδικασίες (τότε οι προσλήψεις γίνονταν μέσω ΑΣΕΠ) να κάνει προσλήψεις με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ