Σάββατο 22 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
Στο στόχαστρο της αντιασφαλιστικής επίθεσης

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε το ΚΚΕ

Την κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί το Επικουρικό Ταμείο ασφαλισμένων της Εμπορικής Τράπεζας (ΤΕΑΠΕΤΕ) από την ένταση της αντιασφαλιστικής επίθεσης της κυβέρνησης, καταδικάζουν με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας τους οι βουλευτές του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη και Αντώνης Σκυλλάκος.

«Είκοσι χρόνια τώρα, οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, υλοποιώντας την πολιτική των αναδιαρθρώσεων που έχουν συναποφασίσει στην ΕΕ, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις των βιομηχάνων και των τραπεζιτών, υπονόμευσαν και συνεχίζουν να υπονομεύουν το χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος», τονίζεται. Οι βουλευτές εξηγούν πως με τους αντιασφαλιστικούς νόμους 3371/05 και 3455/06 η κυβέρνηση επιχειρεί για πρώτη φορά να καταργήσει το ΤΕΑΠΕΤΕ (εντάσσοντας υποχρεωτικά τους ασφαλισμένους στο ΕΤΑΤ και το ΙΚΑ), προσπαθώντας έτσι να διευκολύνει τη συνολική ιδιωτικοποίηση της Εμπορικής. Η κυβέρνηση οδηγεί έτσι σε διαφορετική μεταχείριση των εργαζομένων, μείωση των συντάξεων, αύξηση των ορίων ηλικίας, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των τραπεζιτών. «Φορτώνει με νέα βάρη το ΙΚΑ, για να έχει και αυτό το άλλοθι η οποιαδήποτε κυβέρνηση, για νέα αντιασφαλιστική επίθεση σε βάρος του συνόλου των εργαζομένων».

Παράλληλα, με ευθύνη της τράπεζας, δεν έχει συνεδριάσει το ΔΣ του Ταμείου εδώ και δύο μήνες «και δε γίνεται απονομή συντάξεων, παρά τους ισχυρισμούς και τις δηλώσεις των αρμόδιων υπουργών, δεν ικανοποιούνται τα αιτήματα των εργαζομένων για εξαγορές, αλλά και αιτήματα συνταξιούχων. Επίσης οι εκπρόσωποι του ΙΚΑ καταλαμβάνουν τα γραφεία του ΤΕΑΠΕΤΕ, χρησιμοποιούν το μηχανισμό του Ταμείου, προσπαθούν να παρέμβουν στη λειτουργία του, κόντρα και σε αυτό που σαφώς ορίζουν ακόμα και οι τελευταίοι αντιασφαλιστικοί νόμοι».

Ο υπουργός ρωτάται «αν θα σταματήσει κάθε παρέμβαση του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας ή του ΙΚΑ στη λειτουργία του Ταμείου, αφού είναι γνωστό ότι είναι ειδικός λογαριασμός που έχει συσταθεί με Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ώστε να επανέλθει η τάξη και να λειτουργήσει άμεσα το Επικουρικό Ταμείο (ΤΕΑΠΕΤΕ) με τους όρους, τις προϋποθέσεις και παροχές με βάση το καταστατικό του, για όλους τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους, όπως διασφαλίζεται μέσα από τις διμερείς ΣΣΕ Συλλόγου Εργαζομένων και τράπεζας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ