Πέμπτη 27 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
Εντονες συγκρούσεις στο Αφγανιστάν

ΚΑΝΤΑΧΑΡ.-

Συνεχίζονται οι επιθέσεις κατά των κατοχικών δυνάμεων, κυρίως στις νότιες περιοχές της χώρας, ενώ τις δύο τελευταίες μέρες οι συγκρούσεις ανάμεσα στους «Ταλιμπάν» και τις κατοχικές δυνάμεις στην περιφέρεια Χέλμαντ είχαν ως αποτέλεσμα περισσότεροι από 15 άνθρωποι να σκοτωθούν και άλλοι 26 να τραυματιστούν.

Χτες στις Βρυξέλλες, οι χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ έδωσαν την αναμενόμενη επίσημη έγκριση της ανάληψης της διοίκησης των κατοχικών στρατευμάτων στη συγκεκριμένη περιοχή από το ΝΑΤΟ, την επόμενη βδομάδα.

Οι έντονες συγκρούσεις έρχονται τη στιγμή που περίπου 8.000 ΝΑΤΟικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στο νότο του Αφγανιστάν, κυρίως Βρετανοί, Καναδοί και Ολλανδοί. Ο ειδικός εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το Αφγανιστάν, Φάνσες Βεντρέλ, σε συνέντευξη Τύπου στην Καμπούλ, δήλωσε ότι θα υπάρξουν 18.000 ΝΑΤΟικά στρατεύματα σε ολόκληρη τη χώρα και ισάξιος αριθμός αμερικανικών στρατευμάτων. «Δε θα ανεχθούμε κανένα καταφύγιο για τρομοκράτες στο Αφγανιστάν», υποστήριξε και πρόσθεσε ότι «θα μείνουμε όσο χρειαστεί για να λυθεί αυτό το θέμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ