Σάββατο 29 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Πρέσπεια» αφιερωμένα στον Ελύτη

Αφιερωμένες στον Οδυσσέα Ελύτη, με αφορμή τα 10 χρόνια από το θάνατό του, είναι τα 17α «Πρέσπεια». Την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων (24/8) θα εγκαινιαστεί έκθεση χαρακτικών και σχεδίων του Νίκου Χατζηκυριάκου - Γκίκα, αφιερωμένη στον Οδυσσέα Ελύτη και στο κτίριο Εξάρχου θα δοθεί η συναυλία «Από τη Σαπφώ στον Ελύτη», με συμμετοχή της ποιήτριας Ιουλίτας Ηλιοπούλου, του συνθέτη Γιώργου Κουρουπού και του τραγουδιστή Σπύρου Σακκά.

Στις 25/8, στον Αγιο Αχίλλειο θα δοθεί συναυλία, στην οποία συμμετέχουν ο Ηλίας Ανδριόπουλος, με την Ορχήστρα και Χορωδία της ΕΡΤ, στο έργο του «Προσανατολισμοί», σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη και η Αλκηστις Πρωτοψάλτη, που θα παρουσιάσει δύο τραγούδια από το «Μονόγραμμα» του Ελύτη και έναν κύκλο τραγουδιών από το ρεπερτόριό της.

Στις 26/8, στον Αγιο Αχίλλειο, η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», η ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής και η Χορωδία της ΕΡΤ, με σολίστ τον Γιώργο Νταλάρα και ψάλτη τον Ανδρέα Κουλουμπή, θα παρουσιάσουν το «Αξιον εστί» του Μίκη Θεοδωράκη, με αφηγητή τον Γρηγόρη Βαλτινό.

Στις 27/8, στο χωριό Κέλλη (υψόμετρο 1.100 μέτρων), ο Γιώργος Νταλάρας θα δώσει μια συμβολική συναυλία, με τη νέα του ερμηνευτική δουλιά «Ερημα Χωριά», σε μουσική του Αλβανού συνθέτη Ντάσο Κούρτι. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στις 28/8, με συναυλία του Κώστα Μακεδόνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ