Σάββατο 29 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τους ξεσκέπασε...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Ορυμαγδός δηλώσεων και διαμαρτυριών από τους επίσημους της ευρωένωσης, επειδή το Ισραήλ ερμηνεύει το αποτέλεσμα της διεθνούς διάσκεψης της Ρώμης ως «πράσινο φως» για τη συνέχιση της εισβολής του στο Λίβανο. Πρώτος, διαμαρτυρήθηκε ο Φινλανδός υπουργός Εξωτερικών, επειδή η χώρα του ασκεί αυτό το εξάμηνο την προεδρία της ΕΕ. Μετά, η αρμόδια για τις διεθνείς σχέσεις της ΕΕ. Από κοντά, ο Ρ. Πρόντι, πρωθυπουργός της Ιταλίας, επειδή η χώρα του συμπροέδρευε της διεθνούς διάσκεψης της Ρώμης και αμέσως μετά ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας.

Τι ακριβώς προκάλεσε τις διαμαρτυρίες; Οχι, βέβαια, η συνέχιση της εισβολής και των φονικών βομβαρδισμών. Αυτό ήταν περισσότερο κι από αναμενόμενο και το γνώριζαν όλοι όσοι πήραν μέρος στη διάσκεψη της Ρώμης, αφού, ούτε καν την άμεση κατάπαυση του πυρός δε ζήτησαν. Αλλο όμως αυτό κι άλλο να δηλώνει δημοσίως ο Ισραηλινός υπουργός Δικαιοσύνης, ότι «στη διάσκεψη της Ρώμης λάβαμε την άδεια από τον κόσμο να συνεχίσουμε την επιχείρηση, αυτόν τον πόλεμο, μέχρι η "Χεζμπολάχ" να μη βρίσκεται στο Λίβανο και μέχρι να αφοπλιστεί».

Βλέπετε, ένας «χρυσός κανόνας» της ιμπεριαλιστικής υποκρισίας είναι ο εξής: Μερικά πράγματα γίνονται, αλλά δε λέγονται...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ