Σάββατο 5 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
Επιλογές
Ποικίλες εκδηλώσεις στην Τήνο

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

Motion Team

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Το καλοκαίρι η Τήνος ζει στον παλμό του 6ου Φεστιβάλ του Δήμου Εξωμβούργου. Το φετινό φεστιβάλ αγκαλιάζει τη νεανική δημιουργία στο νησί, μαθητές, ερασιτέχνες και καλλιτέχνες που εργάζονται στην Τήνο.

Στο ερειπωμένο και εγκαταλειμμένο χωριό Μοναστήρια πραγματοποιείται εικαστική επέμβαση με τίτλο «Αντανακλάσεις», που επιχειρούν ο Κώστας Τσόκλης, ο αρχιτέκτονας Γιώργος Τριανταφύλλου και ο συνθέτης Νίκος Ξυδάκης, που έγραψε πρωτότυπη μουσική και θα την παρουσιάσει παίζοντας πιάνο στα εγκαίνια.

Στο φετινό φεστιβάλ υπάρχει έμφαση στα εικαστικά γεγονότα: Ο ζωγράφος Μανόλης Χάρος εκθέτει έργα εμπνευσμένα από Ελληνες ποιητές, μονοτυπίες και εκδόσεις, ενώ στα εγκαίνια θα υπάρχει δρώμενο με τον ηθοποιό Νίκο Γαλανό και ζωντανή μουσική. Αύριο, θα ανοίξει η έκθεση του Αργύρη Βιδάλη, με πολλά σπάνια εκθέματα λαογραφικής αξίας και πίνακες του καλλιτέχνη, ενώ ο Γιάννης Μανιατάκος εκθέτει στο χωριό Κώμη.

Η Αγνή Στρουμπούλη μελετά συστηματικά τη λαϊκή παράδοση και αφηγείται παλιά παραμύθια του νησιού. Στο βράχο του Ξωμπουργκού, όπου πέρσι ο Ζακ Λακαριέρ μίλησε για τελευταία φορά για το αγαπημένο του Αιγαίο, καθιερώνεται μια βραδιά στη μνήμη του, με τίτλο «Ατενίζοντας το Αιγαίο».

Ο αγαπημένος τραγουδοποιός Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, με καταξιωμένους καλλιτέχνες της γενιάς του, εμφανίζεται στο νησί του για μια ξεχωριστή συναυλία, στις Ουρσουλίνες. Στον ίδιο χώρο χτες η Μαριώ και η Λένα Αλκαίου έστησαν ένα λαϊκό γλέντι για όλο το νησί. Το δυναμικό ντουέτο Βασίλης Λέκκας - Γιάννης Σπάθας θα εμφανιστεί στα Λουτρά, με παλιά και ανέκδοτα τραγούδια.

Στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ περιλαμβάνεται και παρουσίαση του μυθιστορήματος του Τηνιακού δημοσιογράφου Γιώργου Βιδάλη «Τρυφερή είναι η ήττα». Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν στα τέλη του Σεπτέμβρη με μουσική βραδιά με τον Μάνο Πυροβολάκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ