Σάββατο 5 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Οι Σουηδοί στο χορό των κυρώσεων

ΚΑΡΑΚΑΣ.-

Η σουηδική αμυντική βιομηχανία «Saab Group» μπήκε στο χορό της εφαρμογής των αμερικανικών κυρώσεων στη Βενεζουέλα, στην επιθετική περικύκλωση της κυβέρνησης Τσάβες, καθώς ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται πλέον να της πουλά στρατιωτικό υλικό...

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της «Saab Group», «δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει την πώληση αντιαεροπορικών ή αντιαρματικών όπλων εξαιτίας του εμπάργκο όπλων των ΗΠΑ εναντίον της κυβέρνησης του Ούγκο Τσάβες» όπως αναφέρει το ΒΒC. Σημειώνεται ότι η θυγατρική της «Saab», η «Bofors», είναι από τους βασικούς προμηθευτές των Ενόπλων Δυνάμεων της Βενεζουέλας για την τελευταία 20ετία και όπως αναφέρεται θα διακόψει τις εμπορικές σχέσεις από την 1η Οκτώβρη.

Υπενθυμίζεται ότι το Μάη οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την επιβολή κυρώσεων με την απαγόρευση πώλησης στρατιωτικών όπλων και υλικού προς τη Βενεζουέλα, όπου προβλέπει ότι καμιά εταιρία στον κόσμο δεν μπορεί να πουλά στρατιωτικό υλικό ή όπλα στη Βενεζουέλα, που ενδεχομένως εμπεριέχουν συστατικά που έχουν κατασκευαστεί στις ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ